Spotify da işten çıkarma kararı aldı

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Teknoloji ve internet dünyasında işten çıkarma haberleri üst üste geliyor. Bu kez de Spotify 200 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı.

Bugün artık müzik dünyasının değişilmez bir parçası olan Spotify, hem abone sayısını hem de gelirini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Şirketin aylık abonelik ücreti ödeyen kullanıcılarının sayısı 200 milyonu geçmiş durumda. Buna platformu ücretsiz olarak kullananlar da eklenince bu sayı 500 milyona yaklaşıyor. Ancak şirketin hızla artan kullanıcı sayısı bile finansal sorunların önüne geçmeye yetmemiş gibi görünüyor. Çünkü internet ve teknoloji dünyasında son dönemde rastladığımız toplu işten çıkarma trendine Spotify da katılmış durumda. Bu yılın başında çok sayıda çalışanla yollarını ayıran şirket, şimdi yeni bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

Spotify, NFT sahipleri için özel çalma listeleri getiriyor

Şirketin podcast departmanından sorumlu yöneticisi Sahar Elhabashi, bu sabah bir açıklama yayınlayarak 200 kişiyi işten çıkaracaklarını açıkladı. Bu da şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 2’sine tekamül ediyor. Bu açıklamanın podcast departmanının yöneticisi tarafından yapılmasından da anlayacağınız üzere bu işten çıkarmalar podcast tarafını etkileyecek. Podcast tarafında yeniden yapılanmaya giden şirket, bu departmanda personeli 200 kişi azaltabileceğine karar vermiş. Bu da bugünkü işten çıkarma açıklamasıyla sonuçlandı.

Hatırlarsanız Spotify bu yılın başında da toplam iş gücünün yüzde 6’sıyla yollarını ayırmıştı. Üstelik şirketin yollarını ayırdığı isimler arasında Dawn Ostroff gibi eğlence sektöründe önemli isimlerle anlaşmalar imzalayan kritik isimler de vardı. Bu yeni işten çıkarma dalgası sırasında üst kademeden birilerinin etkilenip etkilenmeyeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Meta’dan Apple’a çalım: Meta Quest 3 tanıtıldı