Samsung Binlerce Kişiyi İşten Çıkarıyor

Samsung 2024 Yılının İlk Unpacked Etkinliği 17 Ocak'ta Gerçekleşecek

Teknoloji dünyasında toplu işten çıkarmalar devam ediyor. Şimdi de Samsung binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Topluca işten çıkarmalar, pandemi dönemi sonrası teknoloji dünyasının bir parçası haline geldi. Son birkaç yılda hemen hemen her şirketten topluca işten çıkarma haberleri duymaya başladık. İlk başta pandemi şartlarının yarattığı finansal stres yüzünden gerçekleşen bu işten çıkarmalar, son dönemde yapay zekanın iş gücünün yerini alması ve mevcut iş gücüne daha fazla iş bindirilmesi gibi daha keyfi sebeplere bağlı olarak da yaşanmaya başladı. Üstelik teknoloji devleri bile bu durumdan muaf değil. Nitekim bu hafta o teknoloji devlerine Samsung da katıldı. Güney Koreli teknoloji devi, binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Üstelik bu yeni işten çıkarma dalgası, dünyanın dört bir yanında etkisini hissettirecek.

samsung

Samsung; Güney Doğu Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda bölgelerinde işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. Samsung kaç kişiyi işten çıkaracağı konusunda net bir rakam vermedi. Ancak Bloomberg’in haberine göre çıkarılan işçi sayısı binleri bulacak. İşten çıkarmaların, Samsung’un bu pazarlardaki iş gücünü yüzde 10 kadar azaltacağı söyleniyor. Dahası işten çıkarmalar bu pazarlarla da sınırlı kalmayabilir. Güney Koreli teknoloji devinin bu üç pazar dışındaki bazı bölgelerde de benzer işten çıkarmalar yapmayı planladığı söyleniyor. Aynı şekilde bu bölgelerde de iş gücünün yüzde 10 küçültülmesi gündemde.

Şirket şu anda Güney Kore dışında 147 bin çalışana sahip. Eğer bu strateji tüm yurt dışı pazarlara uygulanırsa işten çıkarılan kişi sayısı 14 bini geçebilir.

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu