Diablo 4’te Barbarian sınıfının neden gücünün düşürüldüğü belli oldu

diablo 4

Diablo 4’e geçtiğimiz cumartesi günü güncelleme geldi. Bu güncellemeyle birlikte Barbarian sınıfı nerf yedi yani gücü düşürüldü. Bu durumun sebebi 100. seviyeye ulaşan oyuncular oldu.

Diablo 4, 1 Haziran’dan itibaren Deluxe ve Ultimate sürümlerini ön sipariş eden oyunculara açıldı. Yani 1 Haziran’dan beri bir kısım oyuncu tarafından oynanıyor. 6 Haziran’dan itibaren de tüm oyuncuların beğenisine sunulacak. Blizzard, geçen cumartesi Diablo 4’e güncelleme yaptı. Yamayla birlikte Barbarian sınıfı nerf yedi. Blizzard’ın neden böyle bir şey yaptığı düşünülürken, sebep kısa sürede bulundu. 100. seviyeye ilk ulaşan oyuncuların taktiği nerf güncellemesini beraberinde getirmiş.

Diablo serisinde normal ve Hardcore modu vardır. Hardcore’da karakter ölürse kalıcı olarak ölüyor, bir daha canlanmıyor. Baştan başlamak gerekiyor. Hem normal hem de Hardcore modunda 100. seviyeye Barbarian karakterler ulaştı. Twitch yayıncısı Rob2628 normal modda, 54 satten fazla sürede 100. seviye olan ilk oyuncu oldu. Rob2628, Shout ve Whirlwind’e dayanan Build oluşturdu, böylece 100. seviyeye geldi.

diablo 4

Rob2628’den birkaç saat sonra cArn_ isimli başka bir oyuncu Hardcore modunda 100. seviyeye ulaştı. cArn_’ın karakteri Barbarian’dı ve Shout ve Whirlwind’e dayanan Build’e sahipti.

Her iki oyuncunun, zindanları sıfırlamak için oyunun bir açığından yararlandığı, zindanlarda elit sınıf dahil olmak üzere bolca düşman keserek 100. seviyeye geldikleri belirtiliyor. Bu açıdan eleştirildiler. Ancak her iki oyuncu da, Barbarian sınıfı ve oluşturdukları Build’lerle rekorlar kırdılar. Bu olaydan sonra da Blizzard’tan yama geldi. Güncellemeyle birlikte Barbarian nerf’lendi. Yama açıklamasında doğrudan ne Barbarian sınıfı, ne de özel Build’lerden söz edilmiyor. Fakat bazılarının çok güçlü olduğu ve oyunun mekaniği için makul olan sınırların dışında kaldığı ifadesi kullanılmış. Bu açıklama güncellemenin odak noktasını da ortaya koyuyor. Diğer yandan zindanlardaki açıkla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Spotify da işten çıkarma kararı aldı