Google Çalışanlarına Daha İyi Bir Gelecek Sözü Verdi

Google 'önbelleğe alınmış' web sayfası özelliğini kaldırıyor

Son dönemde daha çok işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Google, çalışanlarına bundan sonra işlerin daha iyiye gideceğinin sözünü verdi.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasında ciddi bir küçülme söz konusu. Bir dönem insanların çalışmayı hayal ettiği bir sektör olan teknoloji dünyası, bugünse çalışanların en mutsuz olduğu sektörlerden birine dönüşmüş durumda. Bunun başlıca sebeplerinden biri de gelecek teminatının gitgide azalıyor olması. Sadece bir yıl içinde on binlerce teknoloji çalışanı kendilerini kapının önünde buldu. Üstelik bu işten çıkarmalar yakın zamanda yavaşlamayacak gibi görünüyor. Daha bu ay Tesla binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Teknoloji dünyasındaki bu işten çıkarma furyasına katılan şirketlerden biri de Google’dı. Bir dönem konforlu ofisleri ve keyifli çalışma ortamıyla parmakla gösterilen Amerikalı teknoloji devi, son dönemde ise daha çok işten çıkarma haberleriyle ve gitgide zorlaşan çalışma koşullarıyla gündeme geliyordu. Ancak şirket bu durumun çok yakında değişeceğini söylüyor.

Google, AI programlarını kullananlara binlerce dolar ödüyor

Google’ı bünyesinde barındıran Alphabet’te bu hafta yöneticilerle çalışanlarla bir araya geldi. Çalışanların sözcüleri, şirket yönetimine neden şirketin değeri gitgide artarken çalışanların mutluluk seviyesinin düştüğünü sordu. Zaman zaman gergin anların da yaşandığı bu toplantıda çalışanlara seslenen Google yöneticileri, bundan sonra çok daha az sayıda işten çıkarmanın yaşanacağını söyledi. Bundan sonra yeni bir işten çıkarma dalgası yaşanmayacağının sözü verilmedi ama işten çıkarma olsa bile bunun çok daha küçük boyutta olacağı açıklandı.

Xbox Game Pass’in Geliri Beklentileri Karşılamıyor