İşten çıkarma trendine HP de katıldı

HP

Son dönemde teknoloji dünyasında üst üste gelen işten çıkarma haberlerine bir yenisi daha eklendi. HP, 6 bin kişiyi işten çıkaracak.

Bildiğiniz gibi şu sıralar tüm dünyada etkileri hissedilen finansal kriz teknoloji dünyasını da ciddi şekilde yaralamış durumda. Apple, Meta, Google gibi en güçlü teknoloji şirketleri bile bu yılın başından beri kan kaybediyor. Bu yüzden bu şirketlerin kemer sıkma politikalarını devreye sokmaktan başka çaresi kalmıyor. Nitekim son aylarda bu politikaların yansımalarını sık sık görüyoruz. Hatırlarsanız son aylarda Tesla, Amazon, Meta gibi şirketler üst üste işten çıkarma haberleriyle gündeme taşındı. Şimdi bu teknoloji şirketlerine bir yenisi daha ekleniyor.

Amerika merkezli teknoloji şirketi Hewlett-Packard, ya da daha çok kullanılan adıyla HP de işten çıkarma kervanına katıldı. Bir zamanlar teknoloji dünyasının önde gelen markaları arasında yer alan, ancak son dönemde eski gösterişli günlerinden epey uzak olan Hewlett-Packard, önümüzdeki bir kaç yıl içinde 6 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

hp 2

HP’te yaşanacak bu toplu işten çıkarmaların tek sebebi tüm dünyada hissedilen ekonomik kriz değil. Şirketin yeniden yapılanma planı da bu işten çıkarma kararında etkili olmuş. Bu hafta dördüncü mali çeyrek için yol haritasını paylaşan şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde ciddi bir yeniden yapılanmaya gideceklerini duyurdu. Bu yeniden yapılanma kapsamında 6 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlayan şirket, bu sayede 2025’e kadar 1.4 milyar dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Şirketin bugün dünya genelinde 51 bin çalışanı bulunuyor. Ancak şirketin PC’lerine ve yazıcı gibi diğer ürünlerine olan talebin azalmasıyla birlikte düşen gelirler, bu personelin maliyetini karşılamayı zorlaştırıyor. Bu yüzden şirket personeli küçültmekten başka çaresi olmadığını savunuyor.

Brezilya polisi şarj aleti olmayan iPhone’lara el koydu