Spotify bu sanatçının tüm parçalarını kaldıracak!

Spotify bu sanatçının tüm parçalarını kaldıracak!

Spotify, Joe Rogan’ın COVID-19 aşısı hakkında yanlış bilgi yaydığı iddialarına yönelik öfkenin ardından Neil Young’a karşı bir hamle yapacak. The Wall Street Journal’dan gelen bir rapora göre, uygulama, Young’ın müziğini dünya çapındaki yayın hizmetinden kaldırıyor. İşte detaylar.

Spotify bu konuda pozitif bir yaklaşıma sahip olmayacak. Şirket aşı karşıtı söylemler yapan şarkıcılara karşı sert önlemler alıyor. Young’ın, albümlerini platformdan kaldırmakla tehdit eden bir açık mektup yayınlamasından bu yana Spotify, Warner Records ile görüşmelerde bulunduğu bildirdi. Sanatçı resmi talebi 26 Ocak Çarşamba günü yaptı ve karar verildi. Spotify, Engadget’a yaptığı açıklamada, Young’ın kararından “üzüldüğünü” ve “yakında” geri dönmesini umduğunu söyledi. Ayrıca, hem dinleyici güvenliğini hem de yaratıcı özgürlüğünü dengelemede “büyük bir sorumluluk” kabul ettiğini iddia ederek yanlış bilgilendirme karşıtı uygulamalarını da savundu.

Spotify bu sanatçının tüm parçalarını kaldıracak!

Şirket, pandemi başladığından bu yana 20.000’den fazla podcast üzerinden COVID ile ilgili bölüm çektiğini de sözlerine ekledi. Ancak direkt olarak yanlış bilgilendirme varsa sert hamleler alınacağını belirtti. Şirket resmi açıklamasında “Dünyanın tüm müzik ve ses içeriğinin Spotify kullanıcılarının kullanımına sunulmasını istiyoruz. Bununla birlikte, hem dinleyiciler için güvenlik hem de içerik oluşturucular için özgürlük arasında denge kurma konusunda büyük sorumluluk geliyor. Ayrıntılı içerik politikalarımız var ve pandeminin başlangıcından bu yana COVID-19 ile ilgili 20.000’den fazla podcast bölümünü kaldırdık. Neil’in müziğini Spotify’dan kaldırma kararından dolayı üzgünüz, ancak onu en kısa zamanda tekrar ağırlamayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

NakitBasit : Market, mağaza ve ödeme noktaları ATM’ye dönüşüyor