Spotify bilgisayarınıza virüs bulaştırıyor olabilir!

spotify malware viruslu siteler

En popüler çevrimiçi müzik dinleme platformlarından biri olan Spotify’da büyük bir güvenlik krizi söz konusu. Spotify bilgisayarınıza virüs bulaştırıyor olabilir!

Özellikle son dönemlerde Apple Music ile başlayan rekabeti sebebiyle sıkça gündeme gelen Spotify, ciddi bir sorunla karşı karşıya olabilir. Spotify kullanıcıları için üzücü bir haberimiz var. İddiaya göre Spotify içerisinde virüslü reklamlar bulunuyor.

Spotify virüs ve zararlı reklam sorunu!

Spotify’ın kendi internet sitesindeki topluluk sayfasında bir kullanıcı tarafından dile getirilen bu durum, ücretsiz olarak Spotify kullanan herkesi ilgilendiriyor. Kullanıcının iddiası, Spotify’da müzik dinlerken, bilgisayarın varsayılan tarayıcısının kendi kendine açıldığı ve içerisinde reklam gösterildiği yönünde. Yani bir çeşit zararlı yazılım söz konusu olabilir. Virüslü internet siteleri ve malware türü yazılımlar bu şekilde kullanıcıların bilgisayarını tehdit ediyor.

Sorunu dile getiren kullanıcı üç farklı bilgisayarda deneme yaptığını ve üç bilgisayarda da aynı sorunla karşılaştığını dile getirmiş. Spotify’ın içerisinde herhangi bir zararlı yazılımın olması pek mümkün görünmüyor. Ancak ücretsiz kullanım seçeneğinde gösterilen reklamlarda virüs ve malware olabilir.

Spotify ekibi konuyla ilgili olarak kullanıcının daha fazla bilgi vermesini talep etmiş. Ancak henüz resmi bir açıklama söz konusu değil ve konunun halen araştırıldığı bilgisi yer alıyor. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Spotify abonesi olan kullanıcılara reklam gösterilmediği için şimdilik sadece ücretsiz olarak kullananlar tehlike altında diyebiliriz. Spotify’ın 50 milyondan fazla ücretsiz kullanıcısı olduğu hatırlatalım. Konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Google 4 Ekim’de neler duyurdu?