Spotify ve Apple arasındaki rekabet kızışıyor

apple spotify

Müzik dinlemek isteyen birçok kişinin en fazla tercih ettiği platformlardan olan Spotify ve Apple giderek daha büyük bir rekabete girişiyor. İşte Spotify ile Apple arasındaki rekabetin son durumu.

Bildiğiniz üzere Apple Play Store üzerinden kullanılan uygulamalar ile ilgili farklı oranlarda kesintiler gerçekleşiyor. Diğer birçok şirket genellikle Apple ile ilgili bu tür bir problem yaşamasa bile, Spotify kesintilerinin çok yüksek olduğunu ifade ediyor. İkili arasında mahkemeye taşınan rekabet henüz bitmiş değil.

Spotify ve Apple işi mahkemeye taşıdı

Bundan kısa bir süre önce Spotify, Apple’ın App Store’u işletme politikası hakkında AB’de Apple’a karşı bir antitröst davası açmıştı. Bunun üzerine Apple, Spotify ile olan rekabetinde bazı açıklamalar yapmak zorunda kaldı.

Spotify uygulamasi

Spotify CEO’su Daniel Ek konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, Apple’ın kendisi için bir rekabet avantajı oluşturmak istediğini ifade etti. Böylece Apple şirketi çok daha fazla ön plana çıkabilecek. %30 gibi bir uygulama ücretinin kesilmesi Spotify gibi platformları fiyat yükseltmeye itiyor. Böyle bir durumda Apple’ın kendi uygulamaları çok daha cazip bir hale geliyor.

ABD milletvekilleri de Apple ile ilgili devreye girdi. Apple şirketinin kendi uygulama mağazasında tekel olma çalışmaları, eleştirilerek değerlendirildi. Şirket tarafından yapılan açıklama ise, iOS tabanlı platformlarının geliştirilmesi için büyük çaba harcadıkları yönünde. Şirket bu tür çabaların sonucunu diğer kuruluşlarla paylaşmak istemiyor. Peki sizce Apple ile Spotify arasında devam eden bu rekabet, nasıl sonuçlanacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Spotify, iOS 13 sayesinde önemli bir özellik kazandı