Apple Spotify İçin Karşı Dava Açıyor – İşler Fena Kızışacak

Apple Spotify için karşı dava

Apple Spotify için karşı dava açıyor ve ipler geriliyor. Apple ve Spotify arasındaki gerginlik yeni bir boyuta taşınıyor. Apple, uygulama içi ödeme politikaları nedeniyle aldığı cezaya karşı dava açma hazırlığında.

2019 yılında Spotify, Apple’ın uygulama içi ücretlendirme politikalarının haksız olduğunu belirterek Avrupa Birliği’ne şikayette bulundu. Spotify, Apple’ın uygulama içi ödeme komisyonlarının çok yüksek olduğunu savundu ve bu durumun rekabeti engellediğini iddia etti. Spotify, kullanıcıların ödemelerini uygulama dışından yapabilmeleri için uygulamasına web sitesine yönlendiren bir bağlantı ekledi. Ancak Apple, bu güncellemeyi kabul etmedi ve Spotify’ın uygulama mağazasında yayınlanmasını engelledi.

Apple Spotify İçin Karşı Dava Açıyor: Apple’a Kesilen Devasa Ceza

Spotify’ın şikayeti sonucunda Apple, geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği tarafından 1.8 milyar euroluk para cezasına çarptırıldı. Apple’ın ücret politikasına göre, kullanıcıların abonelik ödemelerinden ilk yıl %30, sonraki yıllar ise %15 komisyon alınıyor. Spotify ise bu komisyon oranlarını çok yüksek bulduğunu belirtti. Apple ise bu komisyonları “Temel Teknoloji Ücreti” adı altında aldığını savunuyor.

Apple Spotify için karşı dava

Apple, bu cezaya karşı Avrupa Birliği’nin Lüksemburg’daki genel mahkemesinde dava açmaya hazırlanıyor. Şirket, Spotify’ın iddialarının haksız olduğunu ve kullanıcıların App Store politikalarından zarar gördüğüne dair güvenilir bir kanıt olmadığını öne sürüyor. Apple, davada kullanıcıların App Store politikalarından herhangi bir zarar görmediğini savunacak.

Apple Spotify İçin Karşı Dava Açıyor: Geçmişten Bugüne Apple’ın Politikaları

Geçmişte Apple’ın ödeme politikaları daha katıydı. Şirket, uygulamalarda web sitesinden ödeme yapılabileceğinin belirtilmesini bile yasakladı. Ancak, zaman içinde açılan davalar ve antitröst yasaları nedeniyle Apple bu durumu değiştirmek zorunda kaldı.

Son zamanlarda ise Spotify, iOS uygulaması içinden Premium aboneliğe geçmek isteyen kullanıcılara “Uygulama içinden Premium’a yükseltemezsin. Biliyoruz, ideal olan bu değil” şeklinde açıklama yaparak Apple’ın politikalarına tepkisini göstermeye devam ediyor. Apple ve Spotify arasındaki bu mücadelede siz hangi tarafı haklı buluyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Apple iPhone 17 Ultra Geliyor Tartışmaları Başladı