SpaceX, Starlink uydudan cep telefonuna hizmet sunacak

SpaceX

Geçen yaz, Elon Musk ve T-Mobile CEO’su Mike Sievert, Starlink uydu kapsama uyumlu T-Mobile cihazlarını getirmeyi amaçlayan ortak bir girişim olan “Coverage Beyond and Beyond”u duyurdu. Şimdi, SpaceX uydudan hücreye hizmetini test etmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

Uydu Konferansı ve Sergisi 2023’teki bir panelde, SpaceX bünyesinde Starlink kurumsal satışlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, şirketin uydudan hücreye hizmetini bu yıl “test etmeye başlamayı” planladığını söyledi. Şirketin “Telekomünikasyon şirketleriyle çalışarak çok şey öğreneceğiz.” şeklinde ifade ettiği çalışma için şimdi kolları sıvadı. Ağustos ayında, Starlink V2’nin 2023’te piyasaya çıkacağına ve “doğrudan cep telefonlarına ileterek dünya çapındaki ölü bölgeleri ortadan kaldıracağına” söz vermişti. O sırada T-Mobile, hizmetin operatöre Amerika Birleşik Devletleri’nin çoğunun “neredeyse tamamını kapsama alanı” sağlayacağını ve özellikle sinyal bulmanın çok zor olduğu alanları vurgulayacağını söyledi: Bunlar da Ulusal Parklar, sıradağlar, çöller ve diğer uzak yerler olarak belirlendi.

SpaceX, Starlink uydudan cep telefonuna hizmet sunacak

SpaceX uydudan hücreye teknolojisinin geleceği konusunda iyimser görünüyordu. Lynk Global CEO’su Charles Miller, hücresel uydu hizmetinin “uydudaki en büyük kategori” olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Sözlerine  “Uydu her şeyi her yere bağlamalı” diyerek devam etti. Uydu konusunda çalışmalarına son hız devam eden Elon Musk kendi kasabasını kurması durumunda buraya da uyduyu kendisi sağlayacak denebilir.

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi: Mecha-membrane sayesinde hem hızlı hem sessiz