SpaceX 60 uyduyu daha uzaya fırlattı

Starlink projesi iptal edilme

Elon Musk, SpaceX’in Starlink projesine tam gaz devam ediyor. Dünyanın çevresini 42 bin mini uydu ile çevirme hedefi için bugüne kadar 15 roket uzaya gitti ve kargosundaki mini uyduları uzaya bıraktı.

SpaceX 60 uyduyu daha fırlatarak Starlink projesi için uzaya çıkardığı uydu sayısını 900’e yükseltti. Sadece birkaç ay önce uzayda toplam 15 uydusu dolanırken şaşkınlıkla izlediğimiz Starlink yarım yıl içinde 900 uyduya ulaşmış bulunuyor.

SpaceX 60 uyduyu fırlattı! Toplam 900 uydu oldu

Bu sırada Starlink projesi deneysel olarak internet servisi vermeye de başlıyor. Texas’taki bir okul Starlink ile pilot proje olarak internet servisi konusunda çalışacaklarını açıkladı. Pilot proje kapsamında, evlerinden dijital derslere bağlanacak 45 öğrencinin evlerine Starlink üzerinden internet sağlanacak. Pilot projenin devamında 45 eve daha internet bağlantısı ulaştırılacak. SpaceX bu pilot projedeki sorunları tespit ederek Starlink’in sistemini geliştirmeyi hedefliyor.

spacex 60 uydu

Bir yıl içinde ise yörüngeye 2000-3000 arasında uydunun yerleşmesi planlanıyor. Ardından gelecek süreçte ise Musk haftalık olarak yoğun şekilde roket kaldırarak Starlink’in global olarak çalışması için gerekli 42 bin uyduyu kısa sürede yörüngeye oturtacak.

EA çöktü oyuncular mağdur oldu: İşte nedeni!

Peki sizce Starlink projesi sorunsuz olarak çalışacak mı? 42 bin uyduyu yönetmek ve bu sistemin sorunsuzca çalışmasını sağlamak kolay olacak mı? Yoksa Musk Starlink’i sağlam şekilde çalışan bir sisteme dönüştürene kadar uzun yıllar geçer mi?