Starlink projesi güvenlik sorunları yaratıyor mu? Yeni tartışmalar başladı

Starlink projesi güvenlik

Starlink projesi güvenlik sorunları sebebiyle bir süredir tartışma konusu haline geldi. Konuyla ilgili Elon Musk tarafından da bazı açıklamalar yapıldı. İşte merak edilen tüm detaylar.

Bir süredir gündemi meşgul eden Starlink projesi güvenlik sorunları ilginç tartışmalarla anılıyor. Özellikle de rakip firmaların çok fazla şikayetçi olduğu görülüyor. Şirketin şu an için ortalama olarak 12 bin uydu gönderme yetkisi zaten var. Ancak bunu daha da fazla artıracak gibi görünüyor.

SpaceX hakkında ortaya atılan iddialara göre şirket güvenlik problemleri yaratıyor. Öncelikle uydu sayısı en büyük sorun olarak görülüyor. Şirketin 30 bin uydu daha göndermesi amaçlanıyor. Böylece toplamda 42 bin uydu fırlatılmış olacak.

Starlink projesi rakip firmaların dikkatini çekiyor

12 bin uydu gönderme izni bulunan SpaceX için rakip firmalar isyanda. Viasat, OneWeb Global, Hughes Network Systems ve Boeing markaları starlink projesinin kendi uydu sinyallerini kestiğini söylüyor. Aslında tartışmanın ana nedeni bu gibi görünse bile aslında işin çok daha başka yüzü var.

Starlink projesi güvenlik

SpaceX şirketinin rakipleri tarafından yapılan açıklamalarda Starlink uydularının önce fırlat, sonra geliştir mantığıyla yörüngeye fırlatıldığı ifade edildi. Halbuki bunun tam tersi olması gerekiyor. İlk etapta geliştirilmeli ve sonrasında uzaya fırlatılmalı. En azından rakip şirketleri fikirleri bu yönde.

SpaceX Falcon 9 roketi gökyüzünde şaheser yarattı: İşte o inanılmaz dakikalar (Video)

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Chris McLaughlin, “Uydularımızın her biri Ford Focus gibidir; test edilir ve çalışır. Starlink uydularıysa Tesla gibi. Onları fırlatıyorlar ve sonra yükseltmeleri, düzeltmeleri, hatta tamamen değiştirmeleri gerekiyor” dedi. Peki sizce SpaceX bu konuda ne tür kararlar almalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.