Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi: Mecha-membrane sayesinde hem hızlı hem sessiz

Screenshot 218

#İŞBİRLİĞİ

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesiyle karşınızdayız. Bu ürün, low-profile, yani alçak tuş dizilimine sahip ve standart bir oyuncu klavyesine kıyasla daha ince yapıda bir ürün. Öte yandan, onu ön plana çıkaran bir özelliği de Mecha-membrane switch sistemine sahip olması. Böylece hem hızlı cevaplar veriyor hem de mekanik klavyelere kıyasla daha sessiz çalışabiliyor. Tabii dahası da var!

Razer Ornata V3, uygun fiyata premium oyuncu klavyesi arayanlar için tercih edilebilecek seçeneklerden bir tanesi. En başta bunu söylemekte yarar var. Hem hızlı hem de sessiz çalışıyor. Beraberinde gelen manyetik ve yumuşak bilek yastığı, uzun süreler klavyeyi konforlu bir şekilde kullanmanızın önünü açıyor.

Cihazın tasarım detaylarına baktığımızda, aslında Ornata V2 ile arasında ciddi bir fark olduğunu söylemek güç. Bu arada, bu yazıyı Ornata V2 klavyeyle yazdığımı da söylemeliyim. Yaklaşık 1 yıldır Ornata V2’yi kullanıyorum ve henüz bir sorunla karşılaşmadığımı, fazlasıyla memnun olduğumu söylemeliyim. Ama haliyle V2, yavaş yavaş güncelliğini yitirmeye başlayan bir ürün. Bu sebeple de 70 dolarlık fiyat etiketiyle Ornata V3’ün boy gösterdiğine tanıklık ediyoruz.

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi: Mecha-membrane sayesinde hem hızlı hem sessiz

Razer Ornata V3, masada sağlam tutuş hissi sunuyor. Arka tarafında kaymaz kauçuk etiketlere sahip. Manyetik bilek bandı da kolay kolay yerinden oynamıyor. Bir nevi ayak bastığınız zeminin oldukça sağlam olduğunu söyleyebiliriz.

Örgü tipte hazırlanan kablo, yine kullanıcıya üç farklı yol sunuyor. Arka tarafta ister soldan, ister sağdan, isterseniz de ortadan konumlandırabilirsiniz. Yine arka tarafta 2 kademeli yükseltme ayakları da uygun açı ayarlamanız için çok önemli.

Tam boy klavyemiz, Türkçe karakter desteğine sahip değil. Yine de tuşların boyutları, parmaklara göre kıvrımlı yapıları ve tuşlar arasındaki boşluklar yeterli düzeyde. İster oyun oynayın, ister bir şeyler yazın, gerçekten konforlu deneyimler elde edebilirsiniz.

Tabii kullanılan tuşlarda Razer’ın Mecha-membrane switch sisteminin tercih edildiğini de hatırlatalım. Böylece hem bir mekanik klavye gibi hızlı sonuçlar alınabiliyor hem de tuşların diğer pek çok klavyeye kıyasla daha sessiz çalıştığına tanıklık ediyorsunuz. Bu sayede ürünü ofisinizde de kimseyi rahatsız etmeden kullanabilirsiniz.

Ayrıca, klavyenin sağ üst kısmındaki medya kısayol tuşları sayesinde video ve müzikler gibi dosyalarınızı da daha kolay yönetebilirsiniz.

Tuşların üzerinde UV kaplı koruma da mevcut. Bu sayede tuşlar kolay kolay deforme olmuyor. Bu da uzun ömürlü kullanım demek.

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi: Mecha-membrane sayesinde hem hızlı hem sessiz

Peki tuşlarda arkadan aydınlatma sistemi ve RGB desteği var mı derseniz, tabii ki var!

Klavyede Razer Chrome RGB desteği mevcut. Hatta 10 farklı bölgeden söz edebiliriz, ki bu bölgeleri farklı farklı renklerle donatabilir, sistemdeki hazır ışık profillerini de tercih edebilirsiniz (Breathing, Spectrum Cycling, Static ve Wave). Örneğin bir oyunda klavyeniz alev gibi yanarken başka bir oyunda da adeta buz kesmiş gibi soğuk renk tonlarına bürünebilir.

Toparlamak gerekirse…

Klavyenin ince ve tuşların düşük profilli olması, bazı kullanıcılar için parmakların daha iyi konumlandırılması ve daha keyifli kullanım anlamını taşıyor. Tabii buna beraberinde gelen yumuşak bilek yastığını da eklememiz gerekli.

Mecha-membrane switch sistemi, iki noktadan da bir şeyler alarak bir araya getiriyor: Hem hız hem de sessiz çalışma unsuru bir arada. Yalnızca oyunlara yönelik değil, daha kapsamlı bir kullanım profilini oluşturuyor.

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi, yurt dışında 70 dolarlık fiyat etiketine sahip. Ülkemizde de 1250 – 1300 TL civarı fiyat etiketleriyle satılıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

ASUS Zenbook 14 OLED UX3402: Yoğun tempoya ayak uydurabilen bir laptop!