PlayStation’a Özel Daha Fazla Oyun PC’ye Gelecek

sony2

Sony’nin patronu Hiroki Totoki şirketin daha aktif şekilde çalışması gerektiğini belirtirken, daha fazla PlayStation oyununu PC’ye çıkarmak istediğini de vurguladı. İşte detaylar…

Oyun dünyasında ilginç gelişmeler oluyor. Sony‘nin başkanı Hiroki Totoki’den dikkat çekici açıklamalar geldi. Totoki, şirketin mali sonuç toplantısından sonra gelen soruları cevapladı. Totoki, şirketin oyun bölümünün kâr marjını yükseltmesi için agresif olmasını gerektiğini söyledi. Kârın bir kısmının PS’e özel oyunların PC’ye çıkmasıyla olabileceğini sözlerine ekledi.

Sony başkanı, “Bizim daha aktif şekilde çalışmamız ve oyunlar için agresif olmamız lazım. 1. parti oyunları çoklu platformda (Burada PC’yi kastediyor) yayınlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Geçmişte 1. parti oyunların (Yani özel oyunların) ana amacı konsolu popüler hale getirmekti. Fakat çoklu platform daha fazla büyüme sağlayıp, kârın artmasına yardımcı olabilir” dedi.

sony

Hiroki Totoki’nin açıklamaları daha fazla PS’e özel oyunun PC için çıkacağını, hatta PC sürümlerinin eskisi gibi bekletmeyip daha kısa sürede satışa sunulabileceğini işaret ediyor. Yılbaşından önce ileri sürülen iddialarda Sony’nin bazı özel oyunlarını hem PS hem de PC için aynı anda çıkarabileceği söylenmişti. Belki teknoloji devi dedikodulardaki gibi de yapabilir. Sonuç olarak konsola özel oyun kavramı değişecek görünüyor. Firma 31 Mart 2025’te sona erecek mali yıl için PS5 satışlarını 25 milyon olarak hedeflemişti. Fakat 2023 tatil döneminde agresif promosyonlara rağmen PS5 satışları beklenenin altında kaldı ve Sony bu yüzden hedefini 21 milyona düşürdü.

Dragon’s Dogma 2’de FPS Sınırı Olmayacak