Dragon’s Dogma 2’de FPS Sınırı Olmayacak

123 7

Capcom’un yeni bombası Dragon’s Dogma 2’nin 30 FPS’le geleceği iddia ediliyordu. Oyunun yönetmeni bu durumu yalanladı.

Dragon’s Dogma 2‘nin yönetmeni Hideaki Itsuno, Twitter ya da yeni adıyla X’te yaptığı paylaşımda oyunda FPS sınırı bulunmadığını ve yapımın değişken FPS hızına (VFR) desteğine sahip olacağını doğruladı. Itsuno bu özelliklerin tüm platformlar için mevcut olup olmadığını belirtmedi, ancak takipçilerinden birinin sınırsız FPS ve VFR’nin konsol sürümlerine gelip gelmeyeceğine yönelik sorusunu beğendi. Bu beğeni bahsedilen FPS özelliklerinin tüm platformlarda yer aldığı yorumlarına neden oldu. Dragon’s Dogma 2, 22 Mart’ta PC, PS5, Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

capcom

Capcom için oyun satışları gayet güzel gidiyor. Klasik haline gelmiş Resident Evil serisinin toplam satış rakamları belli oldu. Capcom’un güncellediği platin listesine göre RE serisi toplamda 154 milyon adet satmayı başardı. Tabii ki Capcom’un üstüne en çok kafa yorup, planlar yaptığı serisi şu anda RE. Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem Discord’ta yaptığı açıklamada, “Capcom, RE9 dahil olmak üzere şu anda 5 yeni RE oyunu geliştiriyor” dedi. Japon oyun stüdyosunun yeni RE oyunları üzerinde çalıştığına dair ufak tefek söylentiler gündeme gelmişti. Fakat Dusk Golem bu durumu tam anlamıyla onaylamış oldu. Bu arada Dusk Golem, RE Village, Silent Hill 2 Remake’in dahil olduğu birçok oyunu resmi duyurudan önce sızdırdı. Sicili oldukça sağlam.

capcom

RE9 dışında üzerinde çalışılan RE oyunlarının tam olarak ne olduğu belli değil. Bu konuda farklı tahminler var. RE5 Remake ve RE Code: Veronica Remake’in geliştirilmekte olan projeler arasında bulunduğu yorumları yapılıyor. Ayrıca çalışılan oyunlar içinde yan hikayeye sahip yeni bir yapımın da olduğu söyleniyor ki, burada artı parantez açmak gerekli. 2022’de Capcom’un RE serisine farklı bir senaryoyu ele alan yeni oyun eklemek istediğine dair raporlar yayınlanmıştı.

PS5 Yaşam Döngüsünün Son Aşamasına Girdi