The Last of Us Part 2 Remastered PC’ye Geliyor

The Last of Us Part 2

PlayStation oyunlarının PC çıkarması hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir iddiaya göre The Last of Us Part 2 Remastered da PC yolunda. İşte detaylar…

Sızıntı kaynağı Silknigth, The Last of Us Part 2 Remastered’ın gelecek ay yani nisanda PC için duyurulacağını ileri sürdü. Ancak oyunun çıkışı için uzun süre sabretmek gerekebilir. Çünkü Silknigth, duyuru ve çıkış tarihi arasında normalden daha uzun bir süre olduğunu belirtti. Silknigth’ın karışık sicili var. Bazı iddiaları doğru çıkmamıştı. Ancak The Last of Us Part 2 Remastered’ın PC’ye gelmesi şaşırtıcı sayılmaz. İlk oyun PC kullanıcılarının beğenisine sunulmuştu. İkinci oyunun PC sürümünün çıkacağına yönelik iddialar da bir süredir gündeme geliyordu. Birkaç gün önce PlayStation’a özel bir oyun olan Ghost of Tsushima’nın PC sürümü açıklandı.

The Last of Us Part 2

Geçtiğimiz haftalarda Sony’nin mali sonuç toplantısı gerçekleşti. Sony’nin patronu Hiroki Totoki, “Bizim daha aktif şekilde çalışmamız ve oyunlar için agresif olmamız lazım. 1. parti oyunları çoklu platformda (Burada PC’yi kastediyor) yayınlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Geçmişte 1. parti oyunların (Yani özel oyunların) ana amacı konsolu popüler hale getirmekti. Fakat çoklu platform daha fazla büyüme sağlayıp, kârın artmasına yardımcı olabilir” demişti.

Hiroki Totoki’nin açıklamaları ve ortalıkta dolanan dedikodular daha fazla PS’e özel oyunun PC için çıkacağını, hatta PC sürümlerinin eskisi gibi bekletmeyip daha kısa sürede satışa sunulabileceğini gösteriyor. Sonuç olarak konsola özel oyun kavramı değişecek görünüyor. Sony, 31 Mart 2025’te sona erecek mali yıl için PS5 satışlarını 25 milyon olarak hedeflemişti. Fakat 2023 tatil döneminde agresif promosyonlara rağmen PS5 satışları beklenenin altında kaldı ve Sony bu yüzden hedefini 21 milyona düşürdü.

Yeni iPad Pro’lar Yakın Zamanda Piyasaya Sürülecek