Dead Island: Riptide Steam’de Ücretsiz Oldu

dead island 2

Dead Island 2’nin Steam çıkış tarihinin belli olmasından sonra Riptide da ücretsiz hale geldi. Oyunu kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

Deep Silver, Dead Island 2’nin (Kısaca DI2) 22 Nisan 2024’te Steam’de çıkacağını doğruladı. Yapım geçtiğimiz sene nisan ayında PS5, PS4, Xbox Series X/S ve Xbox One için çıktı. PC sürümü Epic Store üzerinden satışa sunuldu. Fakat oyunun Epic Store’a özel olma durumu sona eriyor. Bununla birlikte Steam’de ilk oyunun Definitive Edition sürümü %85 indirime girdi. Dead Island: Riptide ise 15 Şubat’a kadar ücretsiz indirilebilir.

İlk olarak 2014’te açıklanan 2. oyun çalkantılı geliştirme sürecinden geçti. Birkaç kere ertelendi ve geliştirici değişikliği yaşandı. Deep Silver’ın dahili stüdyolarından biri olan Dambuster projeyi üstüne aldı ve geliştirmeye devam etti. Bir ara Dambuster’ın oyuna sıfırdan başladığı ve bu yüzden Dead Island 2’nin beklenenden daha sonra geleceği söylenmişti. Ama böyle bir şey olmadı ve oyun çıktı.

dead island

Ana şirket Embracer Group’a göre Dead Island 2 lansmanda beklentileri aşarak üç günde bir milyon, ilk ayında ise iki milyon kopya satmayı başardı. Oyun böylece Deep Silver tarihindeki en başarılı çıkışa imza attı.

Embracer Group’ta işten çıkarmalar devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre Embracer iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi. Embracer’ın Savvy Games Group’la yaptığı 2 milyar dolarlık anlaşmanın bozulduğu söyleniyor. Şirketin bu sebeple agresif şekilde bünyesinde yer alan bazı stüdyoları kapattığı ve işten çıkarmalar yaptığı ifade ediliyor.

PlayStation’a Özel Daha Fazla Oyun PC’ye Gelecek