PlayStation 5 Pro’nun Çıkış Tarihi Nedir?

playstation 5 pro

PlayStation 5 Pro’nun 2024 sonunda piyasaya sürülmeyeceğine dair tartışmalar vardı. Son gelişmeler durumun farklı olduğunu gösteriyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna yakından bakalım.

Son bir iki haftadır ‘PlayStation 5 Pro bu sene çıkmayacak, ertelendi, Sony planlarını değiştirdi’ gibi türlü nedenlerle yeni nesil konsolun 2025’e kaldığı yorumları yapılıyordu. Yeni bir rapor böyle bir durumun olmadığını gösteriyor. Raporlananlara göre geliştiriciler PS5 Pro’yu destekleyen uygulamaların başvurularını CertOps’a (Platform Sertifikasyonu ve Operasyon) gönderebilirler. Buna ek olarak 15 Eylül’den sonra piyasaya sürülecek oyunların PS5 Pro’yu desteklemesi gerekecek. Rapor kesin bir çıkış tarihi vermiyor, ama stüdyoların projeler geliştirip, hazırlıklar yaptığını ve cihazın bu sene sonunda tatil döneminde çıkacağını vurguluyor.

playstation 5 pro

PS5 Pro’nun ne zaman duyurulacağına gelince muhtemelen konsol eylül ayında resmiyete kavuşacak. Sony, eylülde düzenlenecek olan Tokyo Game Show’da (TGS) yer alacak ve böylece şirket 5 yıl sonra ilk kez fuara katılmış olacak. PS5 Pro’nun TGS’de duyurulması söz konusu olabilir. Ancak sektörden kaynaklara ve bazı basın mensuplarına göre yeni konsol eylül başında açıklanacak ve Sony TGS’de de konsolla ilgili birçok ayrıntıyı ve oyunları gösterecek. Japon teknoloji devinin böyle bir şey yapabileceği de söyleniyor.

Diğer yandan Sony‘nin başkanı Hiroki Totoki’den dikkat çekici açıklamalar geldi. Totoki, şirketin oyun bölümünün kâr marjını yükseltmesi için agresif olmasını gerektiğini söyledi. Kârın bir kısmının PS’e özel oyunların PC’ye çıkmasıyla olabileceğini sözlerine ekledi. Sony başkanı, “Bizim daha aktif şekilde çalışmamız ve oyunlar için agresif olmamız lazım. 1. parti oyunları çoklu platformda (Burada PC’yi kastediyor) yayınlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Geçmişte 1. parti oyunların (Yani özel oyunların) ana amacı konsolu popüler hale getirmekti. Fakat çoklu platform daha fazla büyüme sağlayıp, kârın artmasına yardımcı olabilir” dedi.

Apple App Store’da Korsan Uygulama Yayınladı