Ghost of Tsushima’nın PC Sürümü Yakında Açıklanabilir

ghost of tsushima

PlayStation’a özel olarak piyasaya sürülen Ghost of Tsushima, PC platformuna çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Görünüşe göre Sony başkanının dedikleri gerçekleşmeye başladı.

XboxEra’dan Nick “Shpeshal Nick” Baker’a göre Ghost of Tsushima‘nın PC portu gelecek hafta resmiyete kavuşabilir. Shpeshal Nick oyunun 5 Mart’ta açıklanabileceğini ileri sürdü. Zaten uzun zamandır Ghost of Tsushima’nın PC’ye geleceği de söyleniyordu. Helldivers 2’nin olağanüstü başarısından sonra Sony’nin oyunlarını PC’ye çıkarması şaşırtıcı olmaz. Shpeshal Nick de sicili sağlam biri. Bazı oyunlarla ilgili aktardığı sızıntılar gerçek çıkmıştı.

ghost of tsushima 2

Geçtiğimiz haftalarda Sony’nin mali sonuç toplantısı gerçekleşti. Sony’nin patronu Hiroki Totoki, “Bizim daha aktif şekilde çalışmamız ve oyunlar için agresif olmamız lazım. 1. parti oyunları çoklu platformda (Burada PC’yi kastediyor) yayınlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Geçmişte 1. parti oyunların (Yani özel oyunların) ana amacı konsolu popüler hale getirmekti. Fakat çoklu platform daha fazla büyüme sağlayıp, kârın artmasına yardımcı olabilir” demişti.

Hiroki Totoki’nin açıklamaları ve ortalıkta dolanan dedikodular daha fazla PS’e özel oyunun PC için çıkacağını, hatta PC sürümlerinin eskisi gibi bekletmeyip daha kısa sürede satışa sunulabileceğini gösteriyor. Sonuç olarak konsola özel oyun kavramı değişecek görünüyor. Sony, 31 Mart 2025’te sona erecek mali yıl için PS5 satışlarını 25 milyon olarak hedeflemişti. Fakat 2023 tatil döneminde agresif promosyonlara rağmen PS5 satışları beklenenin altında kaldı ve Sony bu yüzden hedefini 21 milyona düşürdü.

iOS 18’de Mini Tasarım Değişiklikleri Olacak