Sony Corporation yeni çip üretim tesisini kuruyor

cip

Çip üretimi konusunda son zamanlarda büyük atılım yapan  Sony Corporation, şimdi yeni bir atılımın hazırlığında Firma Japonya’da çip üretim tesisi inşası için büyük bir arazi satın alımı yaptığı ortaya çıktı.

Bloomberg News ve yerel medya kaynaklarından alınan haberlere göre Sony Corporation büyük bir yatırım yaparak Kumamoto’da ikinci çip üretim tesisini kurmayı planlıyor. Bu genişlemenin arkasındaki temel amaç, firmanın rekabetçi çip iş sektöründeki gelişimini hızlandırmak ve küresel pazarda firmanın yarı iletkenlerine yönelik artan talebi karşılamayı hedefliyor. Tesisin 2024’de bitirilmesi hedeflenirken, 2025 yılı itibari ile de üretime geçilmesi hedefleniyor.

Sony Corporation

Sony Semiconductor’ın bir yan kuruluşu olan Sony Semiconductor Solutions, şu anda pazarın %44’üne hakim olarak gelir paylaşımı açısından en üst sıralarda yer alırken Samsung System LSI ve OMNIVISION hemen arkasında yer alıyor. Son raporlara göre Sony Corporation; Samsung ve OMNIVISION küresel akıllı telefon görüntü sensörü pazarının neredeyse %83’üne sahip.

Sony Semiconductor Solutions başkanı Shimizu Terushi, mevcut yarı iletken kıtlığının yaşandığını iletirken TSMC’nin bu konuda önemli adımlar attığını ancak yetersiz kaldığını iletirken, buna destek olmak amacıyla kendi atılımlarının çip tedarik konusunda çok önemli bir adım olduğunu söyledi.  Kumamoto’da ikinci bir üretim tesisine yatırım yapan Sony, yüksek kaliteli yarı iletkenlere yönelik artan talebi etkili bir şekilde karşılayarak çip işindeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. İnovasyon ve genişleme konusundaki kararlılığıyla Sony, küresel pazarda önemli adımlar atmaya ve sektördeki önemli bir oyuncu olarak varlığını daha da sağlamlaştırmaya hazırlanıyor.

Vivo TWS Air Pro 31 Mayıs’da satışa sunulacak