MediaTek çip üretimi için Intel ile çalışacak

n1 1

Qualcomm ve Amazon’dan sonra MediaTek’in de Intel Foundry Services (IFS) kullanarak çip üretmek için Intel ile stratejik bir ortaklığa gireceği resmi olarak duyuruldu.

MediaTek’in bu konudaki hizmetlerinin çoğunluğu şu anda TSMC tarafından sağlanıyor, ancak şirket aynı zamanda hem ABD’de hem de Avrupa’da üretim kapasitesini artırarak tedarik zincirini çeşitlendirmeye çalışıyor. Her iki lokasyondaki tesislerle Intel’in IFS’si ideal bir seçimdir ve şirket, çeşitli teknolojiler ve uygulamalar içerebilecek uzun vadeli bir işbirliği bekliyor.

MediaTek

Konu ile ilgili olarak IFS Başkanı Randhir Thakur, “Yılda 2 milyardan fazla cihaza güç sağlayan dünyanın önde gelen efsanevi çip tasarımcılarından biri olarak MediaTek, büyümenin bir sonraki aşamasına girerken IFS için müthiş bir ortak” dedi. MediaTek’in bir dizi uygulamada bir sonraki milyar bağlı cihazı sunmasına yardımcı olmak için gelişmiş proses teknolojisi ve coğrafi olarak farklı kapasitenin doğru kombinasyonuna sahibiz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Şirket, Intel üretim yöntemlerini kullanarak çeşitli akıllı uç cihazlar için bir dizi işlemci geliştirmeyi amaçlıyor. IFS platformu, yüksek performans, düşük güç ve her zaman açık bağlantı için optimize edilmiş teknolojilerle üretimde kanıtlanmış üç boyutlu FinFET transistörlerini yeni nesil atılımlara kadar genişlettiğini söyleyelim. Tüm bu gelişmeler çip sorunu için bir çözüm mü yoksa sadece firma için bir gelişim mi beraber göreceğiz.

Apple Watch Pro yenilenmiş tasarımıyla geliyor