Samsung Bitcoin Madenciliğine Özel Çip Üretiyor!

samsung 3

Sanal para madenciliği çılgınlığı boyut değiştiriyor! Yeni iddialara göre Samsung’un ASIC çipleri üretim aşamasına geçti.

Samsung’dan Bitcoin Atağı

Hızlı şekilde yükselen Bitcoin fiyatları herkesin iştahını kabartıyor. Artan madencilik faaliyetleri sebebiyle pek çok firma da bu alandan faydalanmak istiyor. İddialara göre Samsung’un yeni ASIC (Belirli bir kullanıma özel tasarlanan devrelere verilen isim) çipsetleri geçtiğimiz yıl içerisinde tasarlandı ve bu ay ismi henüz açıklanmayan bir Çin fabrikasında üretime geçti. Duyumlara göre ilk serinin üretimi az miktarda olduğu gibi diğer çiplerin üretimini de etkilemiyor.

Öte yandan dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği donanımı firmalarından Bitmain, 16nm’lik AntMiner çiplerini TSMC’nin fabrikalarında üretiyor.

Donanım üretiminde söz sahibi bir firma haline gelen Samsung’un göz koyduğu yeni pazar, gerçekten büyük potansiyele sahip ve doğal olarak bunu değerlendirmek istiyor. Güney Koreli firma ayrıca yeni nesil grafik işlemciler için GDDR6 belleğinin üretimine de başladı. Bu yeni bellekler, özellikle Ethereum gibi GPU tabanlı madenciliğe sahip para birimleri için büyük nimet olacak.

Yeni GDDR6 belleklerin üretimi çoktan başladı, alınan duyumlara göre yeni ASIC çipi de üretim bandında ancak ne zaman piyasada olacağına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.

Huawei P20 (P11)’in Çıkış Tarihi Belli Oldu