Intel Çip Üretim Tesisinin İnşaatını Erteledi

intel

Yarı iletken devi Intel, Almanya’da çip üretim tesisi kurmayı planlıyordu. Fakat California merkezli firma tesis planlarını erteledi.

Intel İcra Kurulu Başkanı Pat Gelsinger pazartesi günü yaptığı açıklamada şirketin Almanya’da kurmayı planladığı çip fabrikası inşaatını en az iki yıl ertelediklerini söyledi. DPA’ya (Deutsche Presse-Agentur) göre Intel’in Berlin yakınlarında iki çip fabrikası kurarak 3000 kişiye istihdam yaratması planlanıyordu. Temel atma töreni de bu sene gerçekleşecekti. Intel’in bu yatırımı 30 milyar euro (33 milyar dolar) değerindeydi ve Alman hükümeti şirkete 9.9 milyar euro değerinde yardım sözü de vermişti. Üretimin 2027 ya da 2028’de başlaması planlanıyordu.

Intel

California’lı şirket bir süredir mali açıdan kötü durumda. Zararla mücadele etmeye çalışan firma geçen ay 10 milyar dolarlık tasarruf planı açıklamıştı. Pat Gelsinger tasarruf tedbirleri konusunda da, “Daha rekabetçi bir maliyet yapısı oluşturmak ve 10 milyar dolarlık tasarruf hedefini gerçekleştirmek için hareket devam etmeliyiz” dedi.

Sektör kaynaklarının iddialarına göre iki yıllık erteleme süreci iyimse bir süre. İsmini vermek istemeyen bir sektör yetkilisi, “Şirket mali açıdan zor günler geçiriyor. Bu yüzden de üretim tesisinin askıya alınması şaşırtıcı değil. İki yıllık ertelemenin iyimser bir süre olduğu kanaatindeyim. Bu süre daha uzayabilir” yorumunda bulundu.

Huawei MatePad Pro 12.2’nin küresel lansmanı bu hafta yapılacak