ChatGPT artık 11 ülkede daha mevcut

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

OpenAI, ChatGPT iOS uygulamasını ilk olarak ABD genelinde Mayıs ortasında piyasaya sürdü ve şimdi 11 yeni ülkede kullanıma sunarak “önümüzdeki haftalarda” daha fazla ülkeye yayılma sözünü yerine getirdi. İşte detaylar.

Ülkeler, Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Kore, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya ve Birleşik Krallık’taki iOS kullanıcılarını içerecek. ChatGPT uygulaması, bilgisayar ve iPhone arasında senkronize edilen konuşma geçmişiyle web sitesinin çalıştığı gibi çalışacak ve görünecek. ChatGPT Plus aboneleri, uygulama aracılığıyla GPT-4’e erişebilir ve daha hızlı yanıt alabilir. Uygulamanın, web sitesine kıyasla OpenAI’nin Whisper konuşma tanıma özelliği aracılığıyla ses girişini kullanmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği var. Şimdilik yalnızca iPhone’lar için biçimlendirildi, bu nedenle iPad kullanıcılarının hala masaüstü sürümüne ihtiyacı var.

ChatGPT artık 11 ülkede daha mevcut

ChatGPT’nin küresel olarak akıllı telefonlarda ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda OpenAI “yakında” diyor. OpenAI’nin orijinal iOS uygulama duyurusunda “Android kullanıcıları, sıra sizde!” demişti. Genişlemenin kendisi ve yapay zekaya erişimin sürekli olarak kolaylaştırılması, politikalar üzerindeki küresel tartışmayı hızlandırıyor. Reuters’e göre, OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin yaklaşan düzenlemeler çerçevesinde çalışamayacağına karar vermesi halinde ChatGPT’yi Avrupa Birliği’nden çekme olasılığını ifade etti. Bu arada, Alphabet CEO’su Sundar Pichai, AI yönergelerini yürürlüğe koymak için Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyor. Yapay zeka botu giderek daha fazla kullanım alanı görecek.

Sony, Project Q isimli yeni cihazını duyurdu! Ancak el konsolu değil!