Opel çip krizi nedeniyle üretimi durduruyor: Kötü haberler geliyor

Opel Grandland 3

Dünyanın en büyük otomotiv firmaları içerisinde yer alan Opel çip krizi yüzünden üretimi durdurma kararı aldı. Özellikle son dönemlerde bu problem iyice gün yüzüne çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Sektörün en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Opel çip krizi yüzünden üretim yapamayacağını duyurdu. Burada asıl problem olan krizin uzun sürmesi. Kimileri krizin yaklaşık olarak 2022 yılının sonlarına kadar devam edeceğini düşünüyor. Öte yandan bazı analistler bu yıl sonuna kadar çip krizinin biteceğini tahmin ediyor.

Tüm bu tartışmaların ortasında Opel tarafından önemli bazı açıklamalar yapıldı. Şirket ne yazık ki yıl sonuna kadar üretime devam edemeyecek. Bu durum Opel araç fiyatlarına olumsuz yönde etki edecek gibi görünüyor. Alman üretici tıpkı Mercedes ve Toyota gibi zor zamanlar yaşıyor

Opel çip krizi büyük sarsıntı yaratabilir

Opel yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa 2022 yılının ilk günlerinde üretim yeniden başlayacak. O tarihe kadar herhangi bir üretim yapılması düşünülmüyor. Bu nedenle haberlerin pek iyi olmadığını söyleyebiliriz. Ancak asıl sorun başka bir noktada başlayacak.

Opel çip krizi

Mevcut çip krizi 2022 yılında da devam ederse birçok otomobil markası ne yazık ki üretime devam edemeyecek. Bu konuda herkesin hemfikir olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Mercedes, Toyota ve Honda gibi şirketler ciddi zorluklar yaşıyor. Hatta Tesla bile çip krizi nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı. Opel çip krizi daha farklı sonuçlar doğurabilir.

Google Meet, canlı altyazı çevirme özelliğini test ediyor

Hibrit ve elektrikli araçlara dönmeyi düşünen Opel muhtemelen 2022 yılında yepyeni bir strateji oluşturacak. Bu strateji doğrultusunda belki de kendi çiplerini bile üretebilecek. Önümüzdeki aylarda birçok şirketin kendi çip fabrikasını kurduğunu görebiliriz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?