Son zamlar sonrası yakıt fiyatları ne kadar oldu?

benzin

Son zamanlarda bir türlü yetişemediğimiz akaryakıt zamlarına bir yenisi daha eklendi. Peki yeni zamlar sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Son zamlar sonrası yakıt fiyatları ne kadar oldu? Ülkemizin fiyat istikrarının döviz kuru ile bire bir ilişkili olduğu bilinen bir gerçek. Dolar kurunun 9 liradan 18 liraya giden yolculuğu boyunca neredeyse her gün üzülerek verdiğimiz zam haberleri, dolar kurunun Cumhurbaşkanlığı müdahalesiyle 11 liraya gerilemesiyle yavaşlar gibi olmuş ve hatta toplumda “şimdi de gelsin indirim haberleri” cinsinden beklentiler oluşmuştu.

Özellikle akaryakıt fiyatlarında oluşan bu beklenti, devletin indirimleri bir süre vergi ile kendisine yansıtacağı ve hedeflenen tutara gelindikten sonra yeni indirimlerin pompaya yansıyacağı açıklamasıyla biraz kırılmış ancak yine de üst üste gelen 2 indirim haberiyle bu günlerin yakında olduğu düşüncesi hakim olmuştu. Ancak gelin görün ki hiç de beklenildiği gibi olmadı.

benzine zam yapıldı

Son zamlar sonrası yakıt fiyatları ne kadar oldu?

Döviz kurunun yeniden yükselişe geçmesi ve 14 liraya göz kırpmasının yanı sıra dünya genelinde petrol fiyatlarının da artması nedeniyle bırakın indirimi, yeniden akaryakıt fiyatları zam furyasıyla karşı karşıya kaldı.

Son olarak 31 Aralık gecesi duyurulan ve bugünden itibaren pompaya yansıyan zamlar sonrasında İstanbul’da benzinin litre fiyatı 12,91-TL’ye, motorinin litre fiyatı ise 12,76-TL’ye çıktı. Ankara ve İzmir’de ise benzin fiyatları 13,01-TL’ye yükselerek bir diğer psikolojik sınır olan 13-TL’yi geride bıraktı. Bu iki şehirde motorinin fiyatı ise halen 13-TL’nin altında 12,86-TL seviyesinden satılıyor.

Netflix canlı yayın hizmetine başlayabilir: Bu bir ilk olacak