Netflix canlı yayın hizmetine başlayabilir: Bu bir ilk olacak

Netflix, uygulamasına TikTok tarzı kısa 'Kids Clips' akışı getiriyor

Netflix canlı yayın hizmetine kısa bir süre içerisinde başlayabilir. Özellikle son yıllarda şirket devletlerin isteklerine bir şekilde uymak zorunda kalıyor. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en popüler video akış hizmetleri içerisinde yer alan Netflix canlı yayın hizmetine de başlayabilir. Şirket yasal olarak bulunduğu ülkelerde tüm farklı düzenlemelere ve lisans anlaşmalarına uymak zorunda. Aksi halde o ülkeden çıkmak zorunda kalabilir.

Mesela birçok büyük oyun platformu Çin gibi ülkelerde farklı içerikler sunuyor. Çin hükümeti, içerisinde çok fazla kan bulunan ve şiddet içerikli oyunlara izin vermiyor. Bu nedenle büyük oyun markaları içeriklerini önemli ölçüde değiştirmek zorunda kalıyor. Netflix ise Rusya’da önemli bir hizmeti hayata geçirecek.

Netflix canlı yayın hizmetine henüz karar vermedi

Ortaya çıkan son detaylara göre Rusya Netflix platformundan kendi devlet kanallarını canlı yayınlamasını istiyor. Böylece en az 20 devlet TV kanalı Netflix platformunda gösterilecek. Rusya devlet kanallarında genellikle ülkedeki hükümeti öven paylaşımlar yapılıyor.

Netflix canlı yayın hizmetine

Netflix önümüzdeki aylarda bu kanalları canlı olarak göstermek zorunda. Aksi halde ülkeden çıkmak zorunda kalabilir. Rusya hükümeti 20 Mart 2022 tarihine kadar platforma süre verdi. Bu süre içerisinde canlı yayın faaliyetine başlaması gerekiyor. Aksi halde şirkete ceza bile kesilebilir. Hatta ilerleyen süreçte Rusya’dan çekilme ihtimali ortaya çıkabilir.

Netflix, Witcher için sürpriz bir teaser yayınladı

Netflix canlı yayın hizmetine başlama konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ayrıca Rusya’dan çıkma gibi bir belirti vermedi. Kısacası bu konuda sessizliğe gömüldü. Peki sizce Netflix gibi platformlara devletler tarafından müdahale edilmesi doğru mu? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.