Telegram’dan oyunun kurallarını değiştirecek güncelleme

Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliği ekliyor

Başarılı bir yılı geride bırakan Telegram, yeni özellikleriyle 2022 yılında da adından sıklıkla bahsettirecek gibi görünüyor.

Telegram’dan oyunun kurallarını değiştirecek güncelleme! Online anlık mesajlaşma servisleri arasındaki rekabet günden güne kızışmaya devam ediyor. Neredeyse her ay bir büyük anlık mesajlaşma servisinden yeni özellik haberi geliyor ki daha geçtiğimiz gün bu isim WhatsApp olmuştu. Ancak WhatsApp’dan gelen yeni özelliklerin birçoğu kullanıcılarını çok heyecanlandırmayan, daha çok geliştirme tarzı özellikler oluyor. Bununla birlikte, en son güncelleme ile gelen sadece bir defa görüntülenebilen multimedya mesajı özelliği, bu genel durumun tersi bir izlenim yaratmış ve WhatsApp kullanıcıları tarafından oldukça beğenilmişti.

İşte sektörün diğer önemli ismi Telegram’da en büyük rakibinin bu atağını gördü ve kendi kullanıcılarını mutlu etmek için oldukça önemli 3 yeni özellik içeren Telegram 8.4.2. güncellemesini paylaştı.

Yeni sürümle birlikte gelen 3 yeni özellik arasında en çok dikkat çekeni mesajlara anlık reaksiyon verebilme özelliği. Bundan sonra Telegram kullanıcıları, mesajlara diledikleri gibi alkış, beğeni ya da istedikleri emojilerle yanıt verebilecekler.

Telegram beklenmeyen bir hamle yaptı

Telegram’dan oyunun kurallarını değiştirecek güncelleme

Bir diğer özellik ise “spoiler” özelliği. Bundan sonra paylaşacağınız bir bilginin belirli bir kısmının spoiler olduğunu düşünüyorsanız, tıpkı bir görseli kırpar gibi ilgili kısmı kırparak o bölümden sonrası için spoiler uyarısı koyabileceksiniz. Diğer kullanıcılar istemeleri halinde bu kısma tıklayarak sizin tarafınızdan gizlenmiş kısmı görebilecek.

Son önemli yenilik ise, eğer konuşmalar esnasında bilmediğiniz yabancı kelimeler geçerse ya da daha kötüsü birisi bir anda sizin bilmediğiniz dilde konuşmaya ya da bir şeyler paylaşmaya başlarsa, bu kısımları uygulamadan çıkmadan dilinize çevirebileceksiniz.

Bakalım anlık mesajlaşma servisleri arasındaki bu güncelleme yarışından, daha fazla kullanıcı kazanarak ayrılacak olan servis hangisi olacak.

Tesla Model arabaların fiyatlarında artış yaşanacak