Sokağa çıkma yasağı yeniden düzenleniyor işte yeni kurallar

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Türkiye’nin her yerinde sokağa çıkma yasağı yeniden düzenlenmeye başlanıyor. Yasaklar kapsamında küçük bazı değişiklikler yapıldı.

Aşı çalışmalarının devam etmesine rağmen korku yaratan koronavirüs karşısında sokağa çıkma yasağı yeniden düzenleniyor. Hatırlayacağınız üzere bu yasaklar toplum tarafından yapılan büyük baskılar sonucunda ortaya çıkmıştı. Birçok kişi uzun bir süre sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyordu.

Ekonomik sebeplerden dolayı tamamıyla bir kapanma sağlanamadı. Bu yüzden hem hükümet yetkilileri hem de işverenler ve esnaf orta yolu buldu. Buna göre sadece bazı günlerde sokağa çıkma yasakları ilan edildi bu yasaklardan bazıları muaf oldu. Ancak son gelen detaylara göre bu kişilerden bazıları muafiyeti kötüye kullanmaya başladı.

Sokağa çıkma yasakları valilik düzenlemesinde

Üretim, tedarik, lojistik ve sağlık gibi birçok alanda çalışan kişilerin kısıtlamalardan muaf olacağı söylenmişti. Elbette bir süre bu kişiler izlemeye alındı. Ortaya çıkan sonuçlara göre muafiyet kapsamında olan kişilerin bir bölümü sokaklarda adeta fink atıyordu.

sokağa çıkma yasağı yeniden

Sağlık Bakanlığı çok acil bir durum olmadığı sürece dışarıya çıkılmasını doğru bulmuyor. Bu nedenle kısıtlamalardan muaf olan kişilerin bile dışarıda işlerini hallettikten sonra hemen eve dönmeleri isteniyordu. Ancak onlar bunu yapmak yerine dışarıda zaman geçirmeyi tercih etti.

Yapılan son değişiklik ile birlikte, kısıtlamalardan muaf olan kişilere gerekli durumlarda ceza verilmesi kararlaştırıldı. Böylece kısıtlama muafiyeti olanlar bile çok dikkat etmek zorunda kalacak. Ayrıca iş yeri güzergahından çok fazla uzaklaşanlar ceza alabilecek.

Tüm bu maddelere bakılırsa, sokağa çıkma kısıtlamaları sertleştirilmeye başlanıyor. Sizce kısıtlamalar kapsamında daha başka ne tür önlemler alınmalı? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.