Şehirlerarası yasak ve sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verildi

Şehirlerarası yasak ve sokağa çıkma yasağı

Şehirlerarası yasak ve sokağa çıkma yasağı uzun süredir tartışılan konular arasında yer alıyordu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında büyük şehirlere ve Zonguldak iline giriş çıkışlar her türlü kapatılmıştı. Bakalım yasak ne zaman kalkıyor?

Türkiye’de son dönemlerde salgının daha fazla yayılmaması için şehirlerarası yasak ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İlk olarak 65 yaş ve üstünün sokağa çıkması yasaklanırken, hemen ardından hafta sonları aynı şekilde herkes için sokağa çıkmak yasaklandı. Böylece salgının daha fazla yayılmasının önüne geçildi. Yapılan toplantılar sonucunda, bu tür yasakların bir süre daha devam ettirilmesine karar verildi. Böylece Koronavirüse yakalanan kişi sayısında bir azalma yaşanması bekleniyor.

Hangi yasaklar uzatıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında, 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan şehir giriş-çıkış kısıtlaması hakkında çok önemli bir karar alındı. Normal şartlarda şu günlerde büyükşehir giriş çıkışlarının açılması gerekiyordu.

Şehirlerarası yasak

Birkaç büyükşehir için sokağa çıkma yasağı kaldırılsa bile, önemli bir bölümü yasak altında kalmaya devam ediyor. Zonguldak ile büyükşehirler Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van’a kara, hava ve deniz yolu ile giriş çıkış tekrardan yasaklandı. Yasağın 3 Haziran gece yarısı itibariyle yeniden başlaması planlanlanıyor.

Orta seviye akıllı telefon Realme 6S duyuruldu !

Tüm vatandaşların en çok merak ettiği diğer konu ise sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı. 23, 24, 25 ve 26 Mayıs’ta 81 ilin tamamında uygulanan yasaklar bugün gece 00:00 itibariyle tamamen kalkıyor. Ancak dışarıya çıkan kişilerin, mutlaka maskeli olması yetkililer tarafından özellikle vurgulanıyor. Yasağa uymayan kişilere idari ve para cezaları uygulanacaktır. Sokağa çıkma yasaklarının devam etmesi ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.