Sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Hangi iller dahil?

Sokağa çıkma yasağı

Uzun bir süredir beklenen sokağa çıkma yasağı sonunda ilan edildi. İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin dahil olduğu bu yasaktan milyonlarca insan etkilenecek.

Türkiye’de Koronavirüs vakaları nedeniyle ölen insan sayısı 1000 rakamını geçmeye başlayınca İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Birçok kişi tarafından sıklıkla dile getirilen sokağa çıkma engellinin getirilmesi genel olarak memnuniyet yarattı. Ancak tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen herkes temel ihtiyaçlar için sokağa çıktı. Peki bu yasak hangi illeri kapsıyor ve hangi tarihlerde geçerli olacak?

Yasak 48 saat sürecek

Birçok kişi yasağın en az 1 ay boyunca ilan edilmesini beklerken durum pek öyle olmadı. Şimdilik sadece hafta sonunu kapsayacak şekilde yasak ilan edildi. Eğer bakanlık uygun görürse belki de bu yasak biraz daha uzatılabilir. Ancak konuyla ilgili net bir bilgi yok.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, “10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Bill Gates Koronavirüs tahmini herkesi korkuttu

Sokağa çıkma yasağının hafta sonlarında vatandaşların park ve diğer alanlarda vakit geçirmesini engellemek için olduğu söyleniyor. Böylece salgının yayılmaması amaçlanıyor.