Sokağa çıkma yasağı 4 gün oldu! Peki hangi iş yerleri açık olacak?

Sokağa çıkma yasağı 4 gün

Koronavirüs salgınının büyük oranda devam etmesi ile birlikte sokağa çıkma yasağı 4 gün oldu. Yasak bugün açıklandı ve beraberinde birçok soru işareti yarattı. İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm detaylar.

Türkiye genelinde virüse yakalanan kişi sayısının 90 bin civarına çıkmasıyla birlikte daha sıkı tedbirler alınması için sokağa çıkma yasağı 4 gün oldu. Öncelikli olarak her hafta sonu tüm Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Böylece hem iş piyasası etkilenmedi hem de insanların dışarıya çıkması engellendi. Sosyal mesafenin ve sosyal temasın en az 3 adım uzağa taşınması ile birlikte, önlemler meyvelerini vermeye başladı. Şimdi ise bu yasakların kapsamı daha da arttırılmak isteniyor.

Sokağa çıkma yasağı herkes için geçerli olacak

Cumhurbaşkanı ve bakanlar dijital kabine toplantısı gerçekleştirdi. Online olarak gerçekleşen bu toplantıda önemli bazı kararlar alındı. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise 23-24-25 ve 26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağının aktif olarak kullanılacak olmasıydı.

Sokağa çıkma yasağı 4 gün oldu

Yeni sokağa çıkma yasağı kararları ile ilgili henüz bir netlik oluşmadı. Çoğunlukla söylentiler üzerinden bazı çıkarımlar yapılıyor. Örneğin 23 ve 24 Nisan tarihlerinde sadece marketlerin açık kalacağı diğer yerlerin ise kapalı tutulacağı tahmin ediliyor. Ancak 25 ve 26 Nisan tarihlerinde ise her zamanki sokağa çıkma yasağı kurallarının devam ettirilmesi amaçlanıyor.

Realme 6 inceleme! 90Hz devasa ekran, toplamda 5 kamera!

Hem Cumhurbaşkanı hem de kabine üyeleri şu anda vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanması ile ilgili detayları hazırlamaya çalışıyor. İş piyasasının zarar görmemesi için birbirinden farklı onlarca alternatif üretilecek. Ancak hem sosyal mesafeyi azaltmak, hem de iş piyasasının canlı tutmak son derece zor olacak. Sizce bu seferki sokağa çıkma yasakları ne tür kurallarla uygulanabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.