4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilecek

4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarla birlikte 4 günlük sokağa çıkma yasağı kesinleşti diyebiliriz. Tedbirlerle ilgili yeni detaylar da gelmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgını bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yatay seyir izlemeye başladı ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı bunu daha iyi bir noktaya getirecek gibi görünüyor. Test sayısının 1 milyon civarını aştığı son günlerde, iyileşen hasta sayısında büyük bir artış var. 10 Mart tarihinden itibaren başlayan tedbirler sayesinde, salgının etkisi bir miktar da olsa azaltıldı diyebiliriz. Alınan yeni kararla birlikte, hastalığın yatay seyrinin aşağıya doğru düşürülmesi bekleniyor.

4 günlük yasak neleri kapsayacak?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 4 günlük yasak ile ilgili bazı detaylara yer verildi. Cumhurbaşkanı, “16/17/18/19 Mayıs’ta yine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 18/19 Mayıs günlerinde bakkal, market, kasap, manav, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin 10.00 ile 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olmalarına imkân tanıyoruz.” ifadeleriyle haberi verdi.

4 günlük sokağa çıkma yasağı yeni

Salgın tedbirleri ile ilgili alınan yeni kararlar sadece bunlardan ibaret değil. Aynı zamanda alınan kararla birlikte, bazı şehirlerde seyahat kısıtlaması kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı, “Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu hafta yaptığımız değerlendirmede 9 şehrimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir.” diyerek bu şehirleri açıklamış oldu.

Huawei P40 Lite 5G, aslında Nova 7 SE’den başkası değil!

İlerleyen dönemlerde kademe kademe karantina uygulamaları kaldırılacak. Böylece yeni normal dediğiniz düzene geçme aşaması hızlanacak. Hem yaşlı hem de gençlerin kurallara uyması, normalleşme sürecine geçiş için önemliydi. Sizce karantina uygulamalarının kaldırılması doğru bir yaklaşım mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.