Türkiye’de 4 gün boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı detaylanmaya başladı. İşte dışarı çıkmanın yasak olduğu o iller!
Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede alınan önlemlere geçtiğimiz 10 Nisan günü sokağa çıkma yasağı da eklenmişti. Bu yasaklar sayesinde salgının yayılmasını engelleyen yetkililer, yeni kararları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Salgın ile mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile toplantı düzenledi. Bu toplantı sonrası ilginç kararlar çıktı.
Geçtiğimiz haftalarda seyahat kısıtlaması kaldırılan iller, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla olarak açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklama ile bu illere, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ eklendi.
Sokağa çıkma yasağı olan o iller!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu süreçte 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde bazı illerde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağının da altınız çizdi. Bu iller şimdilik genelge ile resmi olarak açıklanmadı. Ancak tahminlere göre; 4 günlük sokağa çıkma yasağının ve seyahat yasağının devam ettiği Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olacak.
Dünya Sağlık Örgütü uygulamalarla koronavirüs mücadelesi yürütecek
Bugün yayınlanacak olan genelge ile kısıtlamanın olduğu iller neteleşecektir. Bu süreçte yine belli başlı yerler halkın mağdur olmaması için açık olacak. Yasak süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.
İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT) Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacak.