Snap CEO’sundan metaverse açıklaması

Snap CEO'sundan metaverse açıklaması

Snap, akıllı gözlüklere ve genişleyen bir donanım portföyüne sahip tek sosyal medya şirketi değil, ancak yaklaşımını Meta’dan ayıran nedir? İşte tüm detaylar.

Snap CEO’su Evan Spiegel, selfie çekmek için havalanan 229 dolarlık bir drone olan Pixy’yi duyururken, sanal metaverse yerine gerçek dünya için inşa edilmiş deneyimlere odaklanmanın daha mantıklı olduğunu belirtti. CEO, The Guardian’a “Metaverse kelimesini kullanmamamızın nedeni, oldukça belirsiz ve varsayımsal olması” dedi. “Bir grup insana onu nasıl tanımlayacağını sorun, herkesin tanımı tamamen farklıdır” ifadelerini ekledi.

Snap CEO'sundan metaverse açıklaması

Spiegel ayrıca The Verge’den Alex Heath’e, “her gün sadece Snapchat uygulamasında AR ile etkileşime giren 250 milyon insanın olduğu artırılmış gerçekliğin aksine, metaverse sahaları yapan şirketlerin “henüz var olmayan bir şeyden bahsettiğini” söyledi. ” Bu AR etkileşimleri, Snap’in yıllar önce popüler hale getirdiği selfie efektlerinden daha gelişmiş alışveriş deneyimlerine kadar her şeyi içeriyor.

Metaverse kavramı her ne kadar hayatımıza entegre olmaya başlasa da CEO’nun söylediklerinde haklılık payı olduğu doğru. Neticede hala belirsiz olan bu kavram hayatımıza tam olarak entegre olmuş değil. Çoğu kişi metaverse kavramının ne anlama geldiğini dahi bilmiyor. Bu sebeple Snap’in bu kavramı kullanmadığını belirten CEO gerçek hayat deneyimlerinin her zaman metaverse kavramından daha ilgi çekici olduğunu da sözlerine ekliyor. Henüz gelişmekte olan bu kavramın gelecekte ne konumda olacağını bekleyip göreceğiz.

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek