Activision Blizzard, Microsoft’a hisse satıyor!

Activision Blizzard, Microsoft'a hisse satıyor!

Activision Blizzard hissedarları ezici bir çoğunlukla Microsoft tarafından önerilen 68.7 milyar dolarlık devralma lehinde oy kullandı. İşte tüm detaylar.

Perşembe günü yapılan özel toplantıda oy kullanan hisselerin yüzde 98’inden fazlası birleşmeyi onayladı. Şirket, oylamayı “bağlayıcı olmayan” ve “tavsiye” niteliğinde olarak nitelendirse de, hissedarların çoğunluğu anlaşmaya yeşil ışık yakmadan anlaşma ilerleyemezdi. Yönetim kurulu oybirliğiyle bunun Activision Blizzard ve hissedarlarının çıkarına olduğuna karar verdi ve lehte oy kullanmaları tavsiye edildi.

Activision Blizzard hissedarları ezici bir çoğunlukla Microsoft tarafından önerilen 68.7 milyar dolarlık devralma lehinde oy kullandı. İşte tüm detaylar.

Planlanan birleşme kesinleşmedi ve her an iptal edilebilir. Federal Ticaret Komisyonu anlaşmayı inceliyor ve detayları yakından gözden geçiriyor. Lina Khan başkanlığında FTC, NVIDIA’nın ARM satın alma girişimini incelemeye koydu. Instagram ve WhatsApp satın almaları nedeniyle Meta’ya karşı bir antitröst davası da tekrar gündeme geldi.

Bir SEC dosyasına göre Microsoft ve Activision Blizzard’ın ayrıca İngiltere, Avrupa Birliği, Çin ve diğer bazı yargı bölgelerinden düzenleyici onay alması gerekecek. Şirketler, anlaşmanın Haziran 2023’e kadar tamamlanmasını bekliyor.

Antitröst endişelerinin ötesinde, planlanan Activision Blizzard-Microsoft birleşmesini etkileyebilecek başka hususlar da var. Zor durumdaki oyun yayıncısı, işyerinde taciz ve ayrımcılık iddiasıyla davalara ve suçlamalara konu oldu. Bu arada, Activision stüdyosu Raven Software’deki bazı kalite güvence çalışanları, önümüzdeki birkaç hafta içinde bir sendika seçimi düzenliyor. Dolayısıyla şirket için oldukça zor zamanlar desek yanlış olmaz.

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor