Meta’nın sanal evreni için eleştiriler çığ gibi büyüyor

Meta o ülkede hizmetini sonlandırabilir!

Kimilerine göre geleceğin teknolojisi olan ancak birçoklarına göre de boşa harcanan vakti temsil eden Metaverse, teknoloji dünyasının önemli yöneticilerinin de gündemini meşgul ediyor.

Meta’nın sanal evreni için eleştiriler çığ gibi büyüyor. Mark Zuckerberg’in Metaverse konusunda ne kadar ısrarcı olduğu artık herkesin malumu. Hatta ünlü CEO bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterebilmek adında, geçtiğimiz seneye kadar ismi Facebook olan üst şirketin adını Meta olarak değiştirmişti. İşte bu açıdan bakıldığında Meta’nın tüm geleceğini Metaverse’e bağladığını söylemek yanlış olmaz. Ancak pek çok ünlü isim, Zuckerberg ile aynı fikirde değil.

Meta, 2023'te metaverse'de daha fazla para kaybı öngörüyor

Metaverse projesine ilk önemli tepkiyi veren isimlerden biri Snap’in CEO’su Evan Spiegel olmuştu. Metaverse’ü bir bilgisayarın içine hapsolmaya benzeten Spiegel, tüm gün dışarıda koşturduktan sonra bir de bilgisayarın içerisine hapsolma fikrinin kendisine pek mantıklı gelmediğini belirtmişti.

Meta patent ihlali davasında 175 milyon dolar ödeyecek

Meta’nın sanal evreni için eleştiriler çığ gibi büyüyor

Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak ise, açıklamaların hiç birinde Metaverse kelimesini kullanmayacağını belirterek bu duruma karşı tutumunu açıkça dile getirmişti. İşte tüm bu ünlü isimlerden sonra benzer nitelikte bir açıklama da Xbox yönetici Phil Spencer’dan geldi.

MetaVersemetav

Spencer, Metaverse’ün kötü tasarlanmış bir video oyunu gibi olduğunu ve şu an için bundan daha fazlası olmadığını dile getirirken, iş dünyasının metaverse evreninde bir araya geleceği fikrine de karşı çıkarak: “Neden fiziki olarak görüşmek veya görüntülü konuşmak varken sıkıcı bir odada sanal olarak bir araya gelmek isteyeyim ki” şeklinde konuştu.

Elon Musk Twitter’ı devraldı! Troller şimdiden hareketlendi