Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek

YouTube ve Gmail reklamları, bazıları için biraz daha az can sıkıcı hale gelmek üzere. Google bugün, kullanıcı reklam kontrollerindeki “hassas kategoriler” listesine bazı detaylar ekliyor. İşte detaylar.

Kullanıcılar, hem YouTube hem de Google Görüntülü Reklam Ağı’nda bazı kategorilerdeki reklamları kısıtlayabilecek. Söz konusu reklam filtreleri Google arama sonuçları veya Google Alışveriş için geçerli olmayacak. Ancak bir şirket sözcüsü bunun gelecekte olabileceğini doğruladı. Şirket sözcüsü, “Şeffaflık ve kontrol sağlamak bizim için her zaman bir öncelik olmuştur. Bu nedenle araçlarımızı genişleterek hamilelik ve ebeveynlik, flört ve kilo verme reklamlarını daha az görme seçeneği sunuyoruz. Google’da reklam gizliliği grup ürün müdürü Karin Hennessy yaptığı açıklamada, “Kullanıcı geri bildirimlerini dinlemeye ve gelecekte bu özelliği hangi kategorilere genişleteceğimizi araştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek

Hedefli reklamlar, özellikle belirli kullanıcılar için zararlı olabiliyor. Örneğin, alkolikler veya kumar bağımlıları, tekila ve çevrimiçi kumarhane reklamları tarafından tetiklenebilir. Yeme bozuklukları veya vücut dismorfisinden muzdarip olanlar, kilo verme reklamlarıyla benzer bir şey yaşayabilir ve bu nedenle platformlar, reklamverenlerini yabancılaştırmadan kullanıcılarını mutlu eden hassas bir denge kurmaya çalışıyor.

Ayrımcı reklam suçlamalarına yanıt olarak Meta, bu yıl reklamverenlerin kullanıcıları sağlık, ırk veya etnik köken, siyasi bağlantı, din veya cinsel yönelim gibi hassas konulara göre hedefleme olanağını kaldırdı. Twitter ayrıca platformundan siyasi reklamları ve iklim değişikliğini inkar eden reklamları yasakladı. Hem Facebook hem de Instagram, küçükleri hedefleyen kilo verme ürünleri ve kozmetik cerrahi içeren reklamları engelliyor. Instagram kullanıcıları, reklam konusu tercihlerini belirli kategorilerden daha az reklam görecek şekilde ayarlayabilir. Şirket, 18 yaşın altındaki kullanıcılar için hedeflenen reklamları zaten engelledi.

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor