Fahrettin Koca maske hakkında çok önemli açıklama yaptı!

maske

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske kullanımı hakkında çok önemli açıklama yaptı. Maske, koronavirüse karşı tam koruma sağlıyor mu?

Koronavirüs sürecinde Türkiye normalleşme aşamasına geçtiğimiz günlerde geçiş yapmıştı. AVM ve berberlerin açılması ile birlikte tüm uyarılara rağmen insanlar akın akın dışarı çıkmıştı. Bu durum üzerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mümkün olduğunca evde durulması gerektiği konusunda açıklama yapmıştı. Bugün Sağlık Bakanı’ndan bir açıklama daha geldi.

Twitter üzerinden kaske kullanımı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı; Yakın mesafedeki iki kişiden ikisi de maske takmış olsa, virüs maskeye rağmen birinden diğerine bulaşabilir. Ya hareketli, kalabalık yerlerde? Evden çıkarken mutlaka maske takın. Ama maske SOSYAL MESAFE olmadan Koronavirüs riskinden sizi uzak tutmaya yetmeyebilir. Risk almayın.” dedi.

Sağlık Bakanı’nın açıklamlarına bakacak olursak yakın mesafede maske kullanımı koronavirüse karşı yüzde 100 koruma sağlamıyor. Sosyal mesafenin altını çizen Koca, insanların risk almaktan çekinmeleri gerektiğini de belirtiyor.

Sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?

Bunun bir normalleşme sürecinin ilk aşaması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın kurallara uymaması durumunda ve vakalarda artış yaşanması halinde tekrardan kısıtlamaların gelebileceğini söylemişti. Bu doğrultuda insanlara büyük önem düşüyor. Her şey normale dönmüş değil. Normalleşme sürecinde yine önceden nasıl sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuyorsanız o şekil devam etmeniz gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde bazı illerde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını açıklamıştı. 4 günlük sokağa çıkma yasağının ve seyahat yasağının devam ettiği Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olacak. Bu illerde yine tedbirler üst seviyede olacak.

Benim ilimde/ilçemde vaka yok kısıtlama yok diyerek tedbiri elden bırakmamanızı, maskenizi takmanızı, sosyal mesafe kurullarına uymanızı ve hijyene önem vermenizi şiddetle tavsiye ettiğimizi belirtelim.