Maske satışları yeni kararla yasaklandı

maske satışları

Uzun bir süredir dünyayı etkisi altına alan ve adeta kabus haline dönüşen koronavirüsü için maske satışları devam ediyor. Özellikle de çok büyük tehlikelerle karşı karşıya olan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılıyordu.

Genç ya da yaşlı dinlemeden herkese bulaşabilen bu virüs türü dünya üzerinde 1 milyon 300 bin civarında insana bulaştı ve maske satışları bununla doğru orantılı çoğaldı. Türkiye’de ise 30 binden fazla kişiyi enfekte etti. Bu durum tehlikenin tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Her ne kadar yetkililer bu virüs salgınını kontrol altına almaya çalışsa bile, işleri hiç kadar kolay değil.

Bugün birçok yeni karar alındı

Cumhurbaşkanı tarafından bugün yapılan açıklamalarda oldukça ilginç detaylara yer verildi. Öncelikle maske satış işlerinin tamamen yasaklandığı belirtildi. Böylece devlet dışında hiçbir kuruluş maske gönderemeyecek.

maske satışları yasak

Açıklanan haberler ile ilgili bir diğeri de hastaneler oldu. İstanbul’a 2 yeni hastane yapılması kararlaştırıldı. Havalimanları 1000 yataklı hastanelere dönüştürülecek. Böylece bu virüs salgınında ağır durumda olanlara hızlı bir şekilde müdahale edilecek. Hem sağlık sektöründen hem de diğer platformlardan birçok kişi, hastanelerdeki yatak sayısının yetersiz olduğunu defalarca vurgulamıştı. Yetkililer bu sese kulak verdi.

Ücretsiz maske e-Devlet üzerinden alınabilecek!

Hem maske satışlarının yasaklanarak devlet tarafından ücretsiz verilmesi hem de havalimanlarının hastanelere çevrilmesi virüs ile mücadelede pozitif etki yaratacak. Ayrıca maskelerin karaborsaya düşmesinin de önü kapatılmış oldu. Adana gibi illerde de daha önceden kapatılmış olan hastanelerin aktif hali getirileceği söylendi. Sizce koronavirüsü ile ilgili alınan önlemler yeterli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.