Eczanelerde ücretsiz maske dağıtılacak!

Çift maske takmak koruma

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı. İşte Türkiye’deki her vatandaşı ilgilendiren haberimizin detayları.

Uzun bir süredir birçok kişi eczanelerde ücretsiz maske dağıtılıp dağıtılmayacağını merak ediyordu. Özellikle de e-devlet üzerinden maske alamayan veya çeşitli problemlerle karşılaşan vatandaşlar buna yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Eczacı Odası’ndan yapılan açıklama olaya netlik kazandırmaya başladı. Görüşe göre yetkililer herkesin maske alabilmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor.

Ücretsiz maske SMS ile alınacak

Devlet tarafından dağıtılacak bedava maskeler ilk etapta PTT üzerinden vatandaşlara gönderiliyordu. Buradaki sisteminin çökmesi ile birlikte e-devlet üzerinden bedelsiz maske dağıtımına başlandı. Şimdi ise eczanelerde bedava maske dağıtılmak isteniyor.

Maske takmak virüslerden korur mu? İşte yanıtı

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler yavaş yavaş netice vermeye başladı. Bundan sonra vatandaşlar eczaneler üzerinden maske almaya başlayabilecek. Ancak şimdilik bunun için erken olduğu söylendi. Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlar kendilerine gönderilen SMS kodu ile birlikte eczanelerden maske alabilecek.

Eczanelerde ücretsiz maske veriliyor

Eczaneler tarafından vatandaşlara verilecek maskelerden hiçbir ücret alınmayacak. Böylece Türkiye’deki herkesin herhangi bir bedel ödemeden maskelere ulaşması sağlanacak. Hatırlayacağınız üzere marketlere maskesiz girişler de yasaklanmıştı. Halk sağlığı için alınan tedbirlere devlet tarafından verilen ücretsiz ekipmanlar eklendi. Böylece virüs salgını ile ilgili daha çok koruma sağlanmak isteniyor. Bu tür çalışmaların nasıl sonuçlar vereceğini yakında görmek mümkün. Bu hizmetten yararlanabilirseniz, yaşadıklarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.