PlayStation 5 sınırlı sayıda üretilecek! Konsolu isteniniz de alamayacaksınız!

PlayStation 5

Koronavirüsün etkileri üretimde görülmeye başladı. PlayStation 5 bu yüzden sınırlı sayıda üretilecek. Konsolu isteniniz de alamayacaksınız!

Dünya çapında 2 milyondan fazla kişiyi etkileyen koronavirüs salgını sağlıktan sonra üretim hattın da etkilemeye başladı. Bildiğiniz gibi 2020’nin son çeyreğinde yeni nesil oyun konsolları satışa sunulacak. Ancak koronavirüs yüzünden yeni nesil konsolların üretim hattında sorunlar yaşanacak. Bloomberg‘in raporuna göre; PlayStation 5 sınırılı sayıda üretilecek. Bu yüzden konsolu isteyen herkes çıktığı gibi satın alamayacak.

Söylentilere göre; PS5 ilk etapta 5 milyon veya 6 milyon adet üretilecek. Bu rakam size çok gibi gelebilir. Ancak PlayStation 4’ün ilk etapta 7.5 milyon bandını aştığını ve yok sattığını belirtmekte fayda var. Uzun zamandır beklenen PS5’e rağbet oldukça fazla olacak. Türkiye’de 5.000 TL ve üzerinde satılacak olan PS5’in Türkiye’ye ilk partide gelmeme ihtimali bulunuyor.

Dualsense kontrolcüsü ile farkını ortaya koyacak olan PS5, bu kontrolcünün üretimininde de sorunlar yaşayabilir. Bu yüzden ilk etapta ikinci kol satın almak isteyenler de stok sıkıntısından dolayı satın alamayacak gibi.

PlayStation 5

Öncelikli olarak Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerine odaklanacak olan Sony’nin, Türkiye’yi ikinci partiye kaydırma ihtimali bulunuyor. Türkiye’deki hegemonyasını Xbox One’ın Game Pass servisinden dolayı sürdüremeyen PlayStation, fiyat konusunda yeni nesilde bir iyileştirme yapması gerekiyor.

Aksi durumda PS5 çıktığında oyunlar yine Amerika’da 59 dolar bandından satılırken, Türkiye’de 700 TL bandını zorlayacak. Çünkü kurlardaki yükselişten dolayı Türkiye’deki mevcut oyun fiyatları oldukça uygun görünüyor. Kur güncellemesi muhtemelen 1-2 ay içerisinde yapılacaktır.

Size tavsiyemiz PlayStation 4’e sahipseniz şu anki Bahar İndirimleri‘ni mutlaka değerlendirin. Zam geldikten sonra bu fiyatları çok özleyebilirsiniz.

PlayStation 5 özellikleri nasıl olacak?

PS5’te de aynı Xbox Series X’te olduğu günü AMD’nin özelleştirilmiş Ryzen Zen 2 mimarili işlemcisi yer alıyor. 3.5 GHz’a kadar çıkabilen değişken frekanslı bu işlemciye AMD Radeon RDNA 2 tabanlı grafik birimi eşlik ediyor. Ray Tracing özellikleri bu ekran kartı 2.23 GHz‘a kadar çıkabiliyor.

Türkiye’de Xbox One S fiyatı zamlandı! Yeni zamlara hazır olun!

RAM konusunda 16 GB GDDR6 RAM ile gelen konsolda ilginç bir şekilde 1 GB yerine 825GB SSD‘ye yer veriliyor. 5.5 GB/s okuması ile yer yüzündeki bir konsoldaki en hızlı SSD’ye sahip olacak olan PS5, rakibi Xbox Series X’e göre okuma konusunda iki kat daha hızlı olacak.