E-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır? İşte cevabı!

coronavirüsü fuar

Ücretsiz maske dağıtılacak ancak bu maskeler nasıl talep ediliyor? Bu haberimizde E-devlet ücretsiz maske nasıl  alınır onu anlatacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık maskelerin para ile satılmayacağını, e devlet üzerinden ücretsiz maske temin edilebileceğini açıkladı. Peki E-devlet ücretsiz maske nasıl alınır. Bu haberimizde maskelerin nasıl sipariş edileceğini açıklayacağız. Bunu yapabilmeniz için buraya tıklayarak başvuru ekranına giriş yapın.

Açılan ekranda 5 adet 3 katlı E-devlet ücretsiz maske siparişi verebilmek için sırasıyla T. C. Kimlik bilginizi, isminizi soy isminizi, ailenizdeki bireylerin isim ve soy isimlerini, telefon numaranızı ve E-posta adresinizi girin. Yaşadığınız şehri, mahalleyi ve caddeyi doldurduktan sonra ayrıntılı bir şekilde adresi girin. Son aşamada karşınıza güvenlik sorusu çıkacak. Bu güvenlik sorusuna doğru cevabı verdikten sonra Maske Siparişini ver seçeneğine tıklayın ve siparişinizi verin.

Screenshot 20200406 220851 Screenshot 20200406 220823

Maske neden önemli?

Coronavirus pandemi nedeniyle dünya çapında ölümler her geçen gün artıyor. Bu salgın dan kurtulmak için devletler çeşitli önlemler alıyorlar. Bu yüzden E-devlet ücretsiz maske siparişi vermek çok önemli. Bilindiği üzere yüzümüze taktığımız maskeler virüsün bulaşmasın %90’a kadar engelliyor. Aşağıda yer alan fotoğraftan da anlaşılacağı üzere evde yaptığımız bez maskelerin virüsü önleme imkanı bulunmuyor. Bunun için devlet tarafından  ücretsiz maske dağıtımı bizim için önemli. Eczanelerde satılan N95 maskeler Coronaviruse karşı %95 koruma sağlarken bakteri, toz ve polene karşı yüzde yüz koruma sağlıyor. Devlet tarafından dağıtılacak olan Ameliyat maskesi Coronaviruse karşı %95 koruma sağlarken bakteri, toz ve polenw karşı yüzde seksen koruma sağlıyor. FFP1 ismi verilen maske de aynı derecede koruma sağlıyor. Şu sıralar oldukça popüler olan siyah sünger maske virüse karşı %0 koruma sağlarken bakteri, toz ve polene karşı %0.5 koruma sağlıyor. Evde yapılan maskenin virüse karşı koruma oranı yüzde sıfır iken bakteri, toz ve polene karşı %50 koruma sağlıyor. Ancak bu oran bizim için yeterli değil bu sebeple devlet tarafından dağıtılacak olan ücretsiz maske etkinliğine katılın ve ailenize her hafta her birey için 5 maske talep edin. İşte hangi maskenin ne kadar koruyucu olduğunu gösteren tablo.

Coronavirüs maske