Silent Hill 2 Remake iptal edilmedi

silent hill 1

Geçen sene duyurulan Silent Hill 2 Remake’in iptal edilmiş olabileceği ya da bazı kısımların sıfırdan yeniden yapıldığına yönelik çeşitli iddialar vardı. Bloober Team’den beklenen cevap geldi.

Bloober Team, Twitter’da yaptığı açıklamada Silent Hill 2 Remake‘in iptal edilmediğini belirtti. Bir oyuncu da SH2 Remake hakkında ne zaman yeni haberler alabileceklerini ve bunun Konami’ye bağlı olup olmadığını sordu. Bloober Team, “Konami oyunun yayıncısı ve iletişim onların işinin bir parçası” yanıtını verdi. 7 Aralık’ta düzenlenecek olan The Game Awards’da Silent Hill 2 Remake’le ilgili duyuru yapılabilir. Oyun PC ve PS5 için piyasaya sürülecek. Yapım yükleme ekranı da içermeyecek.

silent hill 2 remake

SH2 Remake kısa süre önce Best Buy Kanada’nın sitesinde listelendi. Sitede oyun hakkında verilen bilgilerde ikonik Piramit Kafa karakterinin geri döndüğü ve oynanabilir özel hikayesinin olacağı yazıyordu. Bu durum Twitter’da Bobvids nickli kullanıcı tarafından fark edildi ve paylaşıldı. Piramit Kafa’nın oynanabilir karakter olacağı haberi kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı. Ancak Konami duruma müdahale etti. Konami, IGN’e yaptığı açıklamada bu bilginin yanlış olduğunu ve Best Buy’ın sitesinin de güncellendiğini belirtti.

Geçtiğimiz sene Reddit ve birkaç platformda Konami’nin SH2 Remake’te hikayeyi biraz daha detaylandıracağına dair iddialar gündeme getirildi. Ancak bu söylentilerin arkası gelmedi.

Konami’nin yeni mali raporuna göre serinin diğer oyunları da Remake olarak geliştiriliyor. Raporda yer alan açıklamada, “Silent Hill serisinin Remake’leri ve yeni oyunları üzerinde özenle çalışıyoruz” ifadesi kullanılmış. Bu durum SH 1, 3 veya 4. oyun The Room’un Remake olabileceğini akıllara getirdi. Fakat şirket konuyla ilgili başka bir şey söylemedi.

Assassin’s Creed Mirage’a benzeyen yeni oyunlar yolda