Silent Hill 2 Remake Oldukça Beğenildi

Silent Hill 2 Remake

Duyurulduğu günden bu yana şüpheli gözle bakılan Silent Hill 2 Remake’in inceleme puanları açıklandı. Yapım beklentilerin üstünde çıktı. İncelemelerde neler demişler, kaç puan verilmiş yakından bakalım.

Silent Hill 2 Remake ilk açıklandığında oldukça eleştirilmişti. Geliştirici Bloober Team’e pek güvenilmiyordu. Ancak yapımcı ekip birçok sefer Silent Hill 2 Remake’in iyi bir oyun olacağını ve orijinal Silent Hill ruhunu sonuna kadar yansıtacağını söyledi. Verilen sözler, açıklamalar derken sonunda oyunun inceleme puanları belli oldu. İncelemeler oldukça iyi. Metacritic’e göre PC puanı 86, PS5 puanı da 87. Oyunla ilgili bazı incelemeler ve puanlar şu şekilde:

Eurogamer – 5/5
Bloober Team her şeye rağmen Silent Hill 2’yi doğru şekilde yorumlamış. Orijinal yanını bozmadan daha da genişleterek geliştirmiş.

GamingBolt – 10/10
2001 tarihli bir klasiğin remake’i piyasadaki en iyi hayatta kalma korku oyunlarından biri. SH2 Remake, Resident Evil 2, Resident Evil 4 ve Dead Space gibi oyunların başarılı remake’leri arasındaki yerini alıyor.

Shacknews – 9/10
Bloober Team tüyler ürpertici ortamlardan tutun korkunç yaratıklara, bulmacalara ve dövüşlere kadar hedefi 12’den vurmuş. Muhteşem bir remake.

silent hill 2 remake

COGconnected – 9/10
Silent Hill 2 Remake imkansız bir iş gibi görünebilir, ne de olsa orijinal oyunun başarısı ortada. Ancak Bloober Team bir klasiği çok başarılı şekilde yeniden yorumlamış.

GameSpot – 9/10
Oyun tarihinin gelmiş geçmiş en saygın korku oyunlarından birinin remake’ini yapmak basit bir iş değil. Oldukça zorlu bir iş. Bloober Team bu zorlu işin üstesinden gelmiş.

IGN – 8/10
Remake yapım korku oyunu tarihinin en dehşet verici yerlerinden birini tekrar ve tekrar ziyaret etmenin en iyi yolu olmuş.

Siz bu satırları okuduğunuz sırada SH2 Remake PC ve PS5 platformlarında piyasaya çıkmış olacak. Bilmeyenler için oyunun konusundan kısaca bahsedecek olursak, James Sunderland, üç yıl önce hastalıktan ölen eşi Mary’den garip bir mektup alır. Bu yüzden Silent Hill kasabasına gelir ve sonrasında korkunç olaylarla yüzleşir. 23 sene önce çıkan orijinal Silent Hill 2, zamanında oldukça ses getirmişti. Hayatta kalma ve korku türünde bir oyun olarak nitelendirilse de, aslında bazı oyun eleştirmenleri tarafından psikolojik korku oyunu olduğu belirtiliyor. Silent Hill 2 ve James Sunderland’in karakteristik özellikleri hakkında üniversitelerde tez bile yazıldı.

Google, telefonunuz çalındığında verilerinizi korumayı kolaylaştıracak