Sıfır otomobillerde fiyat düştü ama stok yok!

en ucuz benzinli otomobiller

Döviz kurlarındaki düşüşle birlikte otomobil fiyatları da düşmeye başladı. Özellikle baz segmentteki modellerin fiyatları hayli aşağılara düştü. Düşmesine düştü fakat isteyenler yine alamıyorlar. Çünkü stok sıkıntısı henüz bitmedi.

Sıfır otomobillerde fiyat düştü ama stok yok! Hatırlanacağı üzere bir dönem söz konusu sıfır otomobil olduğunda hiçbir donanım seviyesinde sıfır otomobil bulmak mümkün değildi. Neyse ki sonralarda üretim bandının normale dönmesiyle stok sıkıntısı bir nebze de olsa giderilmişti.

Lakin son düzenlemelerle birlikte döviz ile paralel olarak sıfır otomobil fiyatları da önemli oranda düşmüş oldu. Fiyat düşer düşmez stokta olan modeller yine galericilerin elinde kaldı. Sıfır otomobil stoğu yapanlar fiyatı düşen modellerin ÖTV matrah artırımı ile birlikte tekrarda zamlanmasını bekliyorlar.

İkinci el otomobil fiyatları

Sıfır otomobillerde fiyat düştü ama stok yok!

Bir ara 10 TL dolaylarına kadar düşen kur tekrardan yükselmeye başladı. Yavaş yavaş da olsa döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor. Eğer bu teori gerçekleşirse, fiyatı düşen modeller tekrardan bir üst seviye ÖTV dilimine geçecekler. Hal böyle olunca da fiyatlar tekrardan 50 bin TL düzeyinde artacak.

Böylece otomobili 50 bin TL altına alanlar da liste fiyatının birkaç bin TL altına vererek büyük ölçekli kar elde edecekler.

Şu anda sıfır otomobil satışlarında kur etkisinden kaynaklı bir stok sorunu mevcut. Önümüzdeki süreçte fiyatların biraz daha düşmesi stokçulara güzel bir sürpriz olurdu.

DOGE ve SHIB 2022 yılında hangi fiyatlara ulaşacak