Otomobil fiyatları Nisan’da patladı!

Otomobil üretimi durma

2022’nin ilk üç ayında durağan bir görüntü çizen sıfır araç fiyatları, Nisan ayı ile birlikte adeta patladı. Bazı modellerde ÖTV’nin de etkisiyle 50 bin TL’nin üzerinde zamlar görüldü. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Otomobil fiyatları Nisan’da patladı! Geçtiğimiz yıl otomobil sektöründe yaşanan üretim sıkıntısı ister istemez tüm pazarı etkilemişti. Bu buhranla birlikte Türkiye’deki fiyatlar da arttı. Neyse ki 2022’ye girmemizle birlikte araç fiyatları da biraz normale dönmeye başladı.

Otomobil fiyatları

2022’in ilk 3 ayı boyunca özellikle sıfır araç fiyatlarında düzenli bir düşüş mevcuttu. Fakat Nisan ayına girmemizle birlikte bu durum tamamen değişmiş oldu. İşin ilginç yanı düşük segmentte yer alan otomobil fiyatlarında dahi absürt yükselişlerin yaşanmış olması.

Pekala bir yere kadar fiyat artışları makul görülebilir. Fakat sadece bir ayda baz modellerde 30.000 TL’lik zam yapmak biraz absürt kaçıyor.

Otomobil fiyatları

Otomobil fiyatları Nisan’da patladı!

Peki ne oldu da araç fiyatlarında böyle bir artış yaşandı. Açıkçası görünürde yaşanan bir durum söz konusu değil. Yani yeni bir vergi vs. gelmedi. Fakat yeni vergi gelmese dahi döviz kurlarında bazı artışlar söz konusu. Görünen o ki üreticiler bu artışları baz alarak otomobil fiyatlarını arttırma kararı almışlar.

Otomobil fiyatları

Yaz aylarına doğru yani Mayıs ve Haziran’da otomobillere olan talep artacağı için bu doğrultuda fiyatla da biraz daha artacaktır. En azından bizim tahminimiz bu yönde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bitcoin fiyatı kritik eşiğin altında!