En ucuz sıfır benzinli otomobiller – 2019 Ocak

araba

#İŞBİRLİĞİ

Aralık ayı ile birlikte son bulacak olan ÖTV indirimi, Maliye Bakanlığı tarafından 3 ay daha uzatıldı. Peki 2019 itibariyle en ucuz benzinli otomobiller hangileri? İşte yanıtı.

2018’in ikinci yarısında otomobil fiyatları adeta uçuşa geçmişti. Döviz kuruyla ani bir şekilde yükselmesi, pek çok sektörde olduğu gibi, otomobil sektöründeki fiyatların da artmasına neden oldu.

Sıfır otomobil fiyatlarının ani bir şekilde yükselmesiyle birlikte, kredi faizleri de artınca otomobil satışları durma noktasına geldi. Sektörde yaşanan durgunluk sonrasında ilk olarak motor hacmine göre alınan ÖTV tutarında düzenlemeye gidildi. Bu şekilde sıfır otomobil fiyatlarında bir nebze ucuzlama gerçekleşti.

Ardından 10.000 TL’ye varan hurda teşviki kampanyası başladı. Bu da satışların istenilen seviyeye çıkmasını sağlayamadı. Sonuç olarak hükümet Aralık ayı sonuna kadar sıfır otomobilde ÖTV indirimine gitme kararı aldı. ÖTV indirimi sayesinde en ucuz benzinli otomobillerin fiyatı 100.000TL seviyelerinden 60.000TL seviyelerine kadar indi.

Aralık sonunda bitmesi beklenen ÖTV indirim kampanyası, 3 ay daha uzatıldı. Peki 2018 itibariyle sona eren kampanyalar sonrasında sıfır otomobil fiyatları ne kadar yükseldi? Bu yazımızda en ucuz sıfır benzinli otomobiller ile karşınızdayız.

En ucuz sıfır benzinli otomobiller listemizi hazırlarken, araçların ülkemizde kullanım oranlarını göz önüne aldık. Yani basit bir tabirle, ülkemizde en çok kullanılan otomobil markalarının, en ucuz modellerini listeye dahil ettik diyebiliriz.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz sıfır benzinli otomobiller listemizle başbaşa bırakalım.

Yeni yılda en ucuz sıfır otomobiller!

Renault Clio

Renault Clio 1

Model: Joy 1.2 75bg
Fiyat: 66.900 TL (Hurda Teşvikli Fiyat)