En ucuz sıfır dizel otomobiller (Kasım 2018)

en ucuz sıfır dizel otomobiller

#İŞBİRLİĞİ

ÖTV indirimi sonrasında 100.000TL altındaki sıfır araç sayısı önemli ölçüde arttı.  Fakat iş dizel otomobillere geldiğinde tablo biraz değişiyor. İşte en ucuz sıfır dizel otomobiller.

Döviz kurundaki dalgalanmadan en çok etkilenen sektörlerden birisi de otomobil sektörü olmuştu. Artan faiz oranlarının üzerine, bir de gelen zamlar eklenince sıfır araba almak neredeyse bir hayal olmuştu.

Neyse ki gelen ÖTV indirimleri sonrasında otomobil fiyatları biraz daha normal seviyelere düştü. ÖTV indirimi sonrasında 100.000TL altına alınabilen araç sayısında önemli bir artış yaşandı. Fakat iş sıfır dizel otomobillere geldiğinde tablo hayli karamsar bir hal alıyor.

Genel olarak bakıldığında dizel otomobillerin, benzinli otomobillere göre çok daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. Bunun iki temel nedeni var. Birincisi dizel otomobillerin daha az yakması. İkincisi ise dizel yani motorinin litresinin benzine oranla daha düşük olması. Aradaki fark 50 kuruş civarı olsa bile, 50lt’lik bir depoda 25TL fark ediyor.

Peki ÖTV indirimi sonrası en ucuz sıfır dizel otomobiller hangileri? Geçtiğimiz günlerde ÖTV indirimli sonrası en ucuz sıfır otomobiller ile ilgili bir liste yapmıştık. Fakat bu listede dizel otomobiller yer almıyordu.

ÖTV indirimi sonrası en ucuz sıfır otomobiller için tıklayın

Şimdi yaptığımız listede ise sadece en ucuz sıfır dizel otomobiller yer alıyor. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz sıfır dizel otomobiller listemiz ile başbaşa bırakalım.

ÖTV indirimi sonrası en ucuz sıfır dizel otomobiller

Renault Clio

Renault Clio 1

Model: Joy 1.2 dCi 75bg
Fiyat: 105.600TL (Hurda Teşvikli – 94.050TL)