En ucuz sıfır hibrit otomobiller (Kasım 2018)

hibrit

#İŞBİRLİĞİ

Son gelen vergi indirimleri sonrasında benzinli ve dizel otomobillerde olduğu gibi, hibrit motora sahip araçların fiyatları da düştü. İşte en ucuz  sıfır hibrit otomobiller!

Geçtiğimiz Ağustos ayında hızlı bir şekilde yükselen döviz kuru neticesinde otomobil fiyatları da adeta uçuşa geçmişti. Uzun bir süre doların 6TL, euro’nun ise 7 TL’nin üzerinde seyretmesi, ister istemez otomobil fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Şu arada doların 5.5TL, euro’nun ise 6.3TL seviyelerine gerilemesiyle birlikte, otomobil fiyatları da biraz düştü. Bunun üzerine hükümetten gelen ÖTV ve KDV indirimi müjdesiyle birlikte, sektördeki fiyatlar son ayların en düşük seviyesine ulaştı.

Gelen indirimler sonrası benzinli ve dizel otomobillerde olduğu kadar elektrikli ve hibrit otomobillerin fiyatı da düştü. Bizde bu sebeple en ucuz sıfır hibrit otomobiller odaklı bir liste hazırladık.

En ucuz sıfır hibrit otomobiller listesine geçmeden önce şunu belirtelim. Ülkemizde öyle çok fazla hibrit ya da elektrikli model satılmıyor. Satılan modellerin en ucuzu bile 100.000TL’nin üzerinde. Genel olarak hibrit modellerde fiyat aralığı 150.000TL ile 200.000TL arasında.

Elbette dileyenler için fiyatı 1 milyon TL’yi aşan modeller de mevcut. Fakat biz 200.000TL üzeri etikete sahip olan modelleri listemize dahil etmedik.

ÖTV indirimi sonrası en ucuz sıfır hibrit otomobiller

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Model: 1.5 Hybrid Cool e-CVT
Fiyat: 108.400TL (Hurda Teşvikli Fiyatı: 100.400TL)